Türkiye'de bir haftadır devam eden Instagram erişim engeli, sosyal medya kullanıcıları arasında büyük merak konusu oldu. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer İleri, yaptığı açıklamada, Instagram ve Roblox gibi platformlara getirilen erişim engelleriyle ilgili sürecin devam ettiğini belirtti.

Ömer İleri, sosyal medya platformlarının Türkiye'de faaliyet gösterirken ülkenin kanunlarına uymak zorunda olduklarını vurguladı. İleri, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun (BTK) 5651 sayılı kanun çerçevesinde bir tedbir aldığını ve bu tedbirlerin, sosyal medya platformlarının yasal yükümlülüklerini yerine getirmemesi durumunda uygulandığını söyledi.

YÖK'ten Eksi Netle Üniversiteye Yerleşim İddialarına Yanıt YÖK'ten Eksi Netle Üniversiteye Yerleşim İddialarına Yanıt

İleri, sürecin karşılıklı görüşmelerle devam ettiğini ve olumlu bir sonuca ulaşılmasını beklediklerini ifade etti. "Ümit ediyoruz ki kısa süre içerisinde iyi bir neticeyle bu süreç sonlanır," diyen İleri, sosyal medya platformlarının Türkiye'deki yasal düzenlemelere uygun hareket etmesi gerektiğinin altını çizdi.

Instagram ile birlikte popüler oyun platformu Roblox'a da erişim engeli getirildi. İleri, Roblox ile ilgili sürecin tamamen yargısal bir süreç olduğunu ve çocuk istismarıyla ilgili bir mahkeme kararına dayandığını belirtti. Bu süreç de ilgili platformların alacağı ek tedbirler ve mahkemenin vereceği kararlar doğrultusunda ilerleyecek.

Instagram ve Roblox kullanıcıları, platformların ne zaman yeniden erişilebilir olacağını merakla bekliyor. Ancak, yetkililerden gelen açıklamalar, sürecin Türkiye'nin yasal düzenlemelerine uygun şekilde ilerleyeceğini gösteriyor.

Sürecin sonuçlanmasıyla birlikte Instagram ve Roblox'un tekrar erişime açılıp açılmayacağı ise zamanla belli olacak. Kullanıcılar, bu süre zarfında sosyal medya platformlarının Türkiye'deki kurallara uyum sağlama sürecini takip etmeye devam ediyor.