Hükümetin tasarruf tedbirleri kapsamında aldığı kamuda servislerin kaldırılması kararı, geniş çapta tepkilere yol açtı. NTV'nin elde ettiği bilgilere göre, bu kararın yeniden gözden geçirileceği bildirildi. Yeni gelişmelere göre, uygulamanın kurum ve kuruluşların inisiyatifine bırakılması üzerinde duruluyor.

Kamuda servis uygulaması, 2015 yılında imzalanan 3. dönem toplu sözleşmesi ile resmiyet kazanmıştı ve Türkiye genelinde 120 bin memur bu hizmetten faydalanıyor. Ancak, 13 Mayıs'ta açıklanan tasarruf tedbirleri kapsamında servislerin kaldırılması kararı, başta yetkili sendika Memur-Sen olmak üzere birçok sendikanın itirazına neden oldu. Toplu sözleşme hukukunun askıya alındığını savunan sendikalar, bu kararın iptali için Danıştay'a başvurdu.

Karara Tepkiler Sürüyor

Karar, yalnızca kamu çalışanları tarafından değil, aynı zamanda servisçi esnafı tarafından da tepkiyle karşılandı. Ankara'da 7 bin 328 servis aracının 5 bini kamu personelini taşırken, İstanbul'da bu rakam 4 bin, İzmir'de ise 600 olarak belirtiliyor. Geçen ay Ankara'da "Servisime Dokunma" eylemi düzenleyen 17 ilin servis odası temsilcileri, kararın yeniden gözden geçirilmesini talep etmişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Şehit Düşenlerin Fedakarlıklarını Önemsiz Göstermeye Kimsenin Gücü Yetmez Cumhurbaşkanı Erdoğan: Şehit Düşenlerin Fedakarlıklarını Önemsiz Göstermeye Kimsenin Gücü Yetmez

Karar İptal Edilecek mi?

Tasarruf tedbirleri kapsamında alınan kamuda servislerin kaldırılması kararının yeniden gözden geçirilmesi planlanıyor. Edinilen bilgiye göre, uygulamanın kurum ve kuruluşların inisiyatifine bırakılması düşünülüyor.

Haberin gelişmelerini takip ederek, kamu personeli ve servis esnafının beklentilerini karşılayacak bir çözümün bulunup bulunmayacağı yakından izlenecek.