31 Temmuz gecesi, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye'nin Tahran'da düzenlenen bir suikast sonucu öldürülmesinin ardından İran'ın vereceği yanıt merak konusu olmaya devam ediyor. Bu gelişmeler üzerine İran Devrim Muhafızları Ordusu bir açıklama yaptı.

Konut Fiyatları Düşmeye Devam Edecek Mi? Uzman İsim Uyardı Konut Fiyatları Düşmeye Devam Edecek Mi? Uzman İsim Uyardı

Reuters’ın İran devlet basınından aktardığı bilgilere göre, Devrim Muhafızları Ordu Sözcüsü Alimohammad Naini, İsrail’i işaret ederek İran’ın misilleme yapması için uzun bir süre beklenebileceğini belirtti. İran ve Hamas, Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan’ın yemin töreninden birkaç saat sonra gerçekleşen saldırıdan İsrail’i sorumlu tutarken, Tel Aviv’den resmi bir üstlenme gelmedi.

Naini, İran’ın İsrail’e karşı olası bir yanıtıyla ilgili olarak, “Zaman bizim lehimize ve bu yanıt için bekleme süresi uzun olabilir” dedi. Ayrıca, İsrail’in ‘düşman’ olarak adlandırdığı ülkeye karşı hesaplanmış ve doğru bir karşılık verilmesi gerektiğini vurguladı. İran devlet medyasına göre, İranlı liderler tüm olasılıkları değerlendiriyor ve verilecek yanıtın önceki operasyonlardan farklı olabileceği belirtiliyor.