Yüzde 30 talebi tartışma yarattı

Gıdalarda Yasaklı Boya Kullanımı İfşa Edildi Gıdalarda Yasaklı Boya Kullanımı İfşa Edildi

İş dünyası, yeni asgari ücretin belirlenmesi için hazırlıklara başladı. Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun toplantısı yaklaşırken, enflasyon beklentisi yüzde 41 olmasına rağmen işverenlerin asgari ücretteki artışın sadece yüzde 30 ile sınırlandırılmasını istediği öne sürüldü. İşçi kesimi ise bu talebe sert tepki gösterdi.

Yeni asgari ücret için tahminler devam ediyor
Asgari ücret zammı konusunda geri sayım başlarken, iş dünyası yeni yıl için netleşecek olan asgari ücretteki artışla ilgili tahminlerini paylaşmaya başladı. Aralık ayının sonunda açıklanması beklenen yeni asgari ücret, önümüzdeki dönemde vergi ve harçlardaki yüzde 44’lük artışla birlikte değerlendiriliyor. Ancak işverenlerin, asgari ücret artış oranını yüzde 30 olarak talep etmesi, işçi kesiminde endişeye yol açtı.

İşçi kesiminden sert tepki
DİSK Genel Sekreteri Tayfun Görgün, iş dünyasının bu önerisine tepki göstererek, “Açlık sınırına da baksınlar” ifadesini kullandı. Görgün, işçilerin bu tür açıklamalara itibar etmeyeceğini belirtirken, ücretlerin baskı altında tutulmasının enflasyonu düşürme hedefinin inandırıcı olmadığını vurguladı. Görgün, “Buna kimse inanmıyor” diyerek işçilerin yaşam koşullarının iyileştirilmesi gerektiğini ifade etti.