Güncel

İslam Memiş'ten Ağustos ayında dolar için kritik uyarı!

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, Ağustos ayı için kritik dolar uyarısında bulundu. Memiş, bu hafta içerisinde yüksek enflasyon beklendiğini ifade ederek, enflasyondaki yüksek gelmeyi gözlemleyince doların buna tepki vereceğini tahmin ettiğini belirtti.

Abone Ol

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, Ağustos ayı için kritik dolar uyarısında bulundu. Memiş, bu hafta içerisinde yüksek enflasyon beklendiğini ifade ederek, enflasyondaki yüksek gelmeyi gözlemleyince doların buna tepki vereceğini tahmin ettiğini belirtti. Ayrıca, Borsa İstanbul'da rekor seviyelerin yaşandığını ve yükselişlerin sürdüğünü belirten Memiş, bu yükselişlerin acemi yatırımcıları yanıltabileceğine dikkat çekti. Ağustos ayının profesyonel yatırımcılar için kazançlı olabileceğini ifade eden uzman, doların TL karşısında yatay ve iyimser bir fiyatlama beklediğini dile getirdi. Ancak, Ağustos ayının son haftasına dikkat çekerek, doların tepki verebileceği olasılığını vurguladı.

Euro TL paritesinde yukarı yönlü hareketlerin devam edebileceğini belirten Memiş, ons altın için 1935 ve 1985 dolar seviyelerinin takip edilmesi gerektiğini ifade etti ve Ağustos ayında 2000 dolar üzerinde çıkışlar olabileceğini öngördü. Gram altında da düşüşlerin kalıcı olmayabileceğini vurgulayan uzman, yatırımcılara alım fırsatlarını değerlendirmelerini önerdi.

Ancak İslam Memiş, tüm bu değerlendirmelerin yatırım tavsiyesi olmadığının altını çizerek, yatırımcıların kendi risk profilini göz önünde bulundurarak karar vermeleri gerektiğini belirtti. Ayrıca, bu süreçte BDDK'nın aldığı kararların ve yaşanacak diğer gelişmelerin piyasaları nasıl etkileyeceği belirsizliğini koruyor. Yatırımcılar, uzmanların ve ekonomistlerin tahminlerini ve açıklamalarını takip ederek geleceğe dair önlem almalı ve dikkatli hareket etmelidir