Güncel

İslam Memiş'ten altın, dolar ve gümüş açıklaması: Burada bir risk var

Finansal analist İslam Memiş, altın, dolar ve gümüş gibi yatırım araçları hakkında yaptığı değerlendirmelerde bazı risklere dikkat çekti. Kişisel YouTube kanalında piyasaları analiz eden Memiş, yatırımcıları uyardı ve öngörülerini paylaştı.

Abone Ol

Finansal analist İslam Memiş, kişisel YouTube kanalı üzerinden altın, dolar, gümüş ve borsa hakkında yaptığı değerlendirmelerde, mevcut piyasa koşullarına ilişkin bazı risklere dikkat çekti.

Memiş, yatırım tavsiyesi olmadığını belirterek, öngörülerini şu şekilde açıkladı:

Memiş, Borsa İstanbul'un 10 bin 18 puan seviyesinde olduğunu ve bu seviyenin üzerinde tutunma çabasının sürdüğünü ifade etti. Bu haftaki ajandalarında 10 bin 200 puan seviyesinin olduğunu, ancak aynı zamanda aşağı yönlü bir beklenti olarak 9400 puan seviyesinin de dikkate alındığını belirtti. Yatırımcılara, ellerindeki paranın bir kısmını alım için bekletmelerini ve kar satışlarının muhtemel olduğunu hatırlatarak, 10 bin 159 puana kadar bir yükselişin ardından kar satışlarının gelebileceğini dile getirdi.

Dolar/TL kuru hakkında konuşan Memiş, doların 34 lira seviyesinde olduğunu ve ons tarafındaki düşüşleri yakalamak için dolara ihtiyaç duyulduğunu söyledi. Doların daha önce belirttiği gibi ucuz olduğunu ve 33.88 liraya kadar gerilediğini ifade etti. Ayrıca, serbest piyasa ile resmi kur arasındaki farkın kafa karışıklığına neden olduğunu ekledi.

Memiş, Türkiye'de enflasyonun yıllık bazda yüzde 52'ye gerilemesinin TL üzerinde pozitif bir etki yarattığını belirtti. Fitch'in görünüm notu açıklamasıyla ilgili olarak ise Türkiye için bir not artırımı olasılığının bulunduğunu ve bunun da piyasalar üzerinde etkili olabileceğini söyledi.

İslam Memiş, tüm bu yorumlarının yatırım tavsiyesi olmadığının altını çizerek, yatırımcıların piyasaları dikkatle takip etmelerini ve temkinli olmalarını önerdi.