Para piyasaları uzmanı İslam Memiş, bu hafta yatırımcılar için kritik olabilecek öngörülerini paylaştı ve çeşitli finansal enstrümanlar hakkında değerlendirmelerde bulundu. Memiş, TV 100'deki köşesinde, altın, borsa, gümüş ve döviz piyasalarına yönelik tahminlerini sunarken, özellikle dikkat edilmesi gereken bazı fırsatlar olduğunu belirtti.

islam-memis-ezber-bozacak-tahmin-altın-ve-dolar-savası-baslıyor

TBMM'den Gençleri Dijital Terörizmden Koruma Adımı! Okul Müfredatına Eklenecek TBMM'den Gençleri Dijital Terörizmden Koruma Adımı! Okul Müfredatına Eklenecek

Borsa ve Döviz:

Memiş'e göre, bu hafta borsada dalgalanmalar yaşanabilir. BIST 100 endeksinin 9.400-9.800 puan aralığında hareket etmesini beklediğini söyleyen Memiş, borsaya kademeli girişlerin uygun olabileceğini ifade etti. Ayrıca, doların baskılandığını ve yıl sonuna doğru yukarı yönlü hareket beklediğini belirtti. Euro/dolar paritesinde ise 1,1150-1,1250 bant aralığında kar satışlarının zamanı geldiğine dikkat çekti.

altın-1

Altın ve Gümüş:

Altın tarafında, ons altının kar satışlarına maruz kalabileceğini ve 2.468 dolar seviyesine kadar gerileyebileceğini öngören Memiş, gram altın yatırımcılarının da ons altını takip etmesi gerektiğini vurguladı. Gümüş için ise daha iyi bir performans beklentisi olduğunu ve gümüşün, euro veya dolar ile alım için daha cazip bir seçenek olabileceğini söyledi. Gram gümüş yatırımcılarının da ons gümüşü izlemeleri gerektiğini belirten Memiş, 29,50-31,00 dolar aralığını takip edeceğini ifade etti.

Bitcoin:

Bitcoin konusunda da yorumda bulunan Memiş, bu hafta düşüş beklentisi içinde olduğunu ve 60 bin 800 dolar seviyesini yakından takip edeceğini belirtti.

Sonuç olarak, Memiş, bu hafta yatırımcıların dikkat etmesi gereken çeşitli fırsatlar ve riskler olduğuna işaret etti. Ancak, yaptığı bu tahminlerin yatırım tavsiyesi olmadığını da hatırlattı.