Amerikan Merkez Bankası FED'in verileri ve eski Amerikan Başkanı Donald Trump'a yönelik suikast girişimi geçen hafta altın fiyatlarını hareketlendirmişti.

İslam Memiş, altın yatırımcılarına, uyarılarda bulunarak önerilerini sıraları. Neredeyse her gün ‘satmayın’ çağrısında bulunan uzman isim, tek bir şartta satış gerçekleştirilebileceğini, bunun dışında asla şu dönem satış yapılmaması gerektiği konusunda uyarıda bulundu.

ALTIN YÜKSELİŞ DEVAM EDECEK SİNYALİ
Uzman isim ayrıca, yatırımcılara piyasadaki verileri yakından takip etmelerini ve ani ve spekülatif hareketler yapmamalarını, kararlarını uzun vadeli finansal amaçları ve risk toleransları adı altına almalarını önerdi. Yapıtğı yorumların yatırım tavsiyesi olmadığını vurgulayan uzman isim, altında yükselişin devam edeceğini söyleyerek açıklamalara yer verdi.

İslam Memiş’in değerlendirmeleri ışığında; Borsa İstanbul, 11 bin 155 puan seviyesinde yüzde 0.82'lik bir yükseliş kaydederek 11 bin puanın üzerinde tutunma çabasını devam ediyor. Yatırımcılar, piyasadaki yükselişlerin güç kazanamadığını belirterek sabırlı bekleyişlerini sürdürüyorlar.

Dolar kuru ise 33 lira üzerine yerleşmiş durumda ve yılın ikinci yarısında dolarla ilgili pozitif beklentiler sürüyor. Euro/dolar paritesinde ise kar satışları görülüyor; 1.0850 ve 1.0950 seviyeleri yakından mercek altına alınan önemli destek ve direnç noktaları olarak önemi vurgulanıyor.

Sahte Belgelerle Mücadelede Büyük Operasyon! 4 Gözaltı, 27 Şüpheliye İşlem Sahte Belgelerle Mücadelede Büyük Operasyon! 4 Gözaltı, 27 Şüpheliye İşlem

'ALTIN GÜÇLÜ BİR DURUŞ SERGİLİYOR'

Uzman isim, şu yorumlarda bulundu:

Ons altın fiyatı şu anda 2448 dolar seviyesinde işlem görüyor ve 2400 ile 2450 dolar aralığının piyasada geçerliliğini koruduğu gözlemleniyor. Altın için belirlenen 2350 dolarlık destek seviyesine ulaşmadan önce, fiyatların kademeli olarak 2400, 2380 ve 2360 dolar gibi seviyeleri test etmesi bekleniyor. Altın piyasasında güçlü bir duruş sürdürülüyor.

İslam Memiş’in ifadelerine göre kar satışlarının zaman zaman piyasayı etkilemesi muhtemel olsa da, uzman ismin orta ve uzun vadede yıl sonuna doğru 2600 dolarlık bir hedef fiyat ve daha sonrasında 3000 dolar seviyesine yönelik beklentisi devam ediyor. Bu beklenti, altın yatırımcıları için potansiyel büyüme fırsatlarını işaret ediyor.

Bütün bu değerlendirmelerin altın uyarısı yapan Memiş, şu açıklamalara yer verdi:

Gram altında özellikle temmuz ayını bekliyorduk. Haziranda yalvarmıştım, her ay yeni rekor tazeleyen altınla karşı karşıya kalacaksınız uyarılarım vardı. Gram altın 2615 liraya kadar yükseldi serbest piyasalarda. Ons altını takip ediyoruz gram altın için. Ons altın nereye, gram altın oraya. Mutlaka ons altında kar satışı göreceğiz ama gram altındaki geri çekilmeler burada sınırlı kalır.

“AYNI ORANDA GRAM ALTIN GERİ ÇEKİLMEZ” 
Aynı oranda gram altın geri çekilmez. Dolar güçlü durduğu için gram altın tarafındaki geri çekilmeler cılız kalır. Elinde gram altın bulunduranlar ev almayacaksa, araba almayacaksa, tarla almayacaksa beklemeye devam etmeli” dedi.

Altın konusunda “malına sahip çık” çağrısını yineleyen Memiş, altının 2700 seviyesine çıkacağını ve bir sonraki ay 2800’ü bulabileceğini ve diğer bir ay ise 2900 lira seviyesine çıkabileceğini belirtti.

Yalnızca ev sahibi olacakların, ev alma fırsatı için 2 aylık sürelerinin olduğu ve bu yüzden altınlarını satabileceklerini belirten Memiş, “2 ay sonra, eylül itibarıyla, Fed ve diğer merkez bankaları faiz indirecek. Konut tarafında yükselişler tekrar başlayacak. O yüzden ev almak için elinde altın ve gümüşün varsa bir an önce evini alman lazım. Eylül ayı itibarıyla konut fiyatları yükselecek. Emlak balonu patlayacak diyen kişilerin gazına gelenler açıkta kalıyor” ifadelerini kullandı.