İsrail Dışişleri Bakanı Eli Cohen, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın görev süresi boyunca Tel Aviv'in Türkiye'ye Büyükelçi göndermeme kararı aldıklarını duyurdu. Bu karar, Erdoğan'ın İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu'yu Hitler ile benzetmesi ve Netanyahu'nun bu açıklamaya sert bir tepki vermesi üzerine alındı. Cohen, Türkiye'ye sağladıkları yardıma rağmen, Erdoğan'ın "nankör" ifadesini kullanarak, Türkiye'deki İsrail Büyükelçisi'nin geri çağrılmasının gerekli olduğunu savundu. Ayrıca Cohen, Erdoğan'ın sorumsuz davranışlarına vurgu yaparak, Türkiye'nin Hamas'ı desteklemesi konusunda endişeli olduklarını belirtti.

Öğretmenlerin Mazerete Bağlı Yer Değiştirme Duyurusu Yayınlandı Öğretmenlerin Mazerete Bağlı Yer Değiştirme Duyurusu Yayınlandı

Bu gelişmeler, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılara ilişkin Erdoğan'ın sert eleştirilerinin ardından 28 Ekim'de Türkiye'deki diplomatlarını geri çağırmasının bir sonucu olarak ortaya çıktı. Cohen, diplomatların geri çağrılmasını "iki ülke ilişkilerini yeniden değerlendirmek" amacıyla aldığını açıklamıştı. İki ülke arasındaki ilişkiler, daha önce karşılıklı büyükelçi atanması ve Erdoğan'ın İsrail'i ziyaret etme planları gibi olumlu adımlar atmışken, bu gelişmelerle bir kez daha gerilmiş görünüyor.