İstanbul Havalimanı, Avrupa ve Amerika'ya seyahat eden pek çok yolcu için transit bir nokta haline geldi. Birçok yolcu, Antalya ve İstanbul' seyahat etmeyi de tercih etti.

Yolcuların anlattıkları

David Pacalmer, Türkiye'ye ulaştıktan sonra yaptığı açıklamada, "Akrabalarımızın güneyde sıkıştığı bir ortamda, evlerinde kalmaları ve sokakta vurulma riski taşımaları nedeniyle çok endişeliyiz" dedi. Victor Wayner ise güvenlik ve havalimanındaki yoğunluğun vurgulandığı bir diğer tanıklıkta bulundu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığından son durum raporu

7 Ekim'den bu yana süren İsrail-Filistin çatışması nedeniyle uçuş durumuyla ilgili değerlendirmelerin yapıldığı belirtildi. Ulaştırma Bakanlığı, İsrail'in güney bölgelerinde hava sahasının kapatılmasının ve Tel Aviv'deki havalimanının alçalma prosedürlerinin değiştirilmesinin ardından havayolu şirketlerinin uçuş planlarını revize ettiğini açıkladı.

Gram Altın Rekor Kırdı! Almalı mı, Satmalı mı? Gram Altın Rekor Kırdı! Almalı mı, Satmalı mı?

10 Ekim 2023 tarihine kadar THY, Pegasus ve Tailwind havayollarının uçuşlarına devam ettiği, yolcu sayıları ve uyruklarıyla ilgili bilgilerin Cumhurbaşkanlığı Devlet Bilgi Koordinasyon Kurulu'na aktarıldığı belirtildi. Ayrıca, hava sahası ve havalimanı güvenliği konusunda sürekli bir izleme ve değerlendirme süreci olduğuna dikkat çekildi.