Kamuda 3 gün formülü! Günlük 566 TL verilecek Kamuda 3 gün formülü! Günlük 566 TL verilecek

İşsizler için kamuda yeni bir program başlatılıyor. Bu programla, eğitim sürecini tamamlayan katılımcılar haftada 3 gün olmak üzere toplam 22 buçuk saat kamu kurumlarında çalışacaklar. Günlük olarak 566 TL cep harçlığı alacak katılımcılardan, son bir aydır sigortalı olmayan, emekli ya da maluliyet maaşı almayan ve İŞKUR’un işgücü programlarına katılmamış olan 18 yaş üstü bireyler başvurabilecek.

Bu yeni işgücü uyum programı, katılımcılara çocuk bakımı, ağaçlandırma gibi alanlarda eğitim vererek başlıyor. Eğitimin ardından katılımcılar, öğrendikleri konularda kamu kurumlarında çalışacaklar. Programın süresi maksimum 10 ay olarak belirlenmiş ve katılımcılara cep harçlığı ödenecek. Kaynak olarak işsizlik sigortası fonu kullanılacak ve bu programın amacı, işsizlerin çalışma disiplini kazanarak iş dünyasına katılmalarını sağlamak.

Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmeliğe göre, program işsizlerin istihdama kazandırılması amacıyla bilgi ve beceri kazandırmayı hedefliyor. Eğitimler, kamu kurumları tarafından İŞKUR’a sunulacak ve uygun görülen konularda başlayacak. Bu konular arasında engelli, yaşlı ve hasta bakımı, çocuk bakımı, tarım ve hayvancılık, ağaçlandırma, kamu alanlarının bakımı ve onarımı, geri dönüşüm, parkların korunması ve geliştirilmesi, doğal yaşam alanlarının restorasyonu, spor ve kültür faaliyetleri gibi alanlar yer alacak.

Kamu kurumları, sigortalı personelinin yüzde 30'una kadar bu program kapsamında kontenjan talep edebilecek.

Programın ilk dört haftasında haftada beş gün, toplamda otuz yedi buçuk saat eğitim verilecek. Bu eğitim, meslek edindirme ve kişisel gelişim üzerine odaklanacak. Eğitim tamamlandıktan sonra, katılımcılar haftanın 3 günü kamu kurumlarında çalışmaya başlayacak ve programın son iki haftasında iş arama eğitimleri verilecek. Programın toplam süresi ise en fazla 10 ay olacak.

Katılımcılara verilecek günlük cep harçlığı İŞKUR Yönetim Kurulu tarafından belirlendi ve bu tutar, katılım sağlanan gün sayısı ile çarpılarak ödenecek. Ayrıca, SGK primleri de katılım sağlanan günler üzerinden yatırılacak, ancak izin günlerinde cep harçlığı ve sosyal güvenlik primi ödenmeyecek.