Güncel

İstanbul Büyükşehir Başkanlığı için ne Murat Kurum ne de Fahrettin Koca! AK Parti İstanbul için o ismi gündeme aldı

Genel seçimlerin ardından hummalı bir şekilde yerel seçim çalışmalarına başlayan AK Parti, büyükşehirleri yeniden muhalefetin elinden almak için örgüt ve seçmenin nabzını yoklamaya devam ediyor. Özellikle İstanbul'u almak için çalışmalarına hız veren AK Parti'de Murat Kurum ve Fahrettin Koca’dan sonra AK Parti il başkanı Osman Nuri Kabaktepe’nin adı gündeme geldi

Abone Ol

Muhalefetin elinde bulunan belediyeleri almak için çalışmalara hız veren AK Parti, özellikle İstanbul ve Ankara’yı kazanmak için aday adayı isimleri ince eleyip sık dokuyor.

 İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için şu ana kadar en çok ismi geçenler Murat Kurum ve Fahrettin Koca’ydı. Ancak Koca’nın tarikatlardan ve muhafazakâr Kürtlerden oy alma kapasitesi olsa da Karadenizli oyların Ekrem İmamoğlu’na gitmesi ile durumun dengeleneceği düşünen AK Parti'de farklı isimler gündeme alındı.

Cumhuriyet'in haberine göre Karadenizli aday isimlerine ele alan AK Parti'nin son olarak il başkanı Osman Nuri Kabaktepe’yi de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı için düşünmeye başladığı öğrenildi.

Öte yandan İstanbul’da Sivas ve Kastamonuluların ardından üçüncü sırada Orduluların gelmesi ve il başkanı Osman Nuri Kabaktepe’nin de Ordulu olması diğer Karadenizli isimlere oranla adının öne çıkmasına neden olduğu da öğrenildi.