İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi'nde alınan yeni kararla birlikte, 30 yaş üstü öğrencilerin kullanımında olan İstanbulkart indirim oranları yüzde 10'a düşürüldü. Bu karar, özellikle son yıllarda artan 30 yaş üstü öğrenci sayısının etkisiyle alındı. Öğrenci olarak kabul edilen bu yaş grubuna yapılan indirim, Temmuz 2024 itibarıyla geçerli olacak.

Bu değişiklikle birlikte, 30 yaş üstü öğrencilerin ödeyeceği tutarlarda bazı değişiklikler yaşanacak. Örneğin, İstanbulkart basım ücreti 8 lira 64 kuruştan 15 lira 93 kuruşa yükselecek. Marmaray tam parkur ücreti 35 lira 2 kuruş olarak belirlenirken, Metrobüs için en uzak mesafe ücreti 23 lira 6 kuruş olacak.

Ayrıca, öğrenci abonman kartı ücreti de 1388 liradan 1250 liraya düşürüldü. Bu değişikliklerle İstanbul'da 30 yaş üstü öğrencilerin toplu taşıma hizmetlerinden yararlanma maliyetleri ve abonman kartı ücretleri yeniden düzenlendi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan YKS sonuçlarına ilişkin açıklama Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan YKS sonuçlarına ilişkin açıklama

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun seçim öncesinde vaat ettiği "İş Arayan İstanbulkart" projesi de onaylandı ve buna göre bölgesel istihdam ofislerine iş başvurusu yapanlara ücretsiz toplu taşıma imkanı sunulacak.