AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, "Türkiye Yüzyılı İstanbul Vizyonu" başlığı altında, yarın seçmene vaatlerini açıklayacak. Türkiye gazetesinde Mahmut Özay'ın haberine göre, Kurum'un gündemdeki başlıca projeleri arasında, fahiş konut kiralarını düşürmeyi hedefleyen geniş çaplı bir kiralık konut projesi yer alıyor.

650 Bin Konut Projesi

Kurum, İstanbul'da beş yıl içinde 650 bin konut inşa etmeyi planlıyor ve bu konutların 250 bin adedi özel sektör tarafından, 300 bin adedi ise İBB iştiraki KİPTAŞ tarafından yapılacak. Ayrıca, 39 ilçede 18 ay içinde 100 bin sosyal konut inşa edilecek ve bu konutlar satışa çıkarılmayarak kiraya verilecek.

Konut Projelerine 700 Bin Lira Hibe Desteği

İstanbul Büyükşehir Belediyesi her yıl 60 bin konut tamamlayarak hak sahiplerine teslim edecek. Hak sahiplerine ayrıca 700 bin lira hibe desteği ve 100 bin lira taşınma ve kira yardımı sağlanacak. Konutların aidatları 6 bin liradan başlayacak.

Murat Kurum'un Diğer Projeleri ve İndirim Vaatleri

Bakan Tekin'den Fransız Okulları Haberine Sert Tepki: "Ahlaksızlar" Bakan Tekin'den Fransız Okulları Haberine Sert Tepki: "Ahlaksızlar"
  • Sanayi sitelerinin dirençli hale getirilmesi.
  • Atatürk Havalimanı arazisine dev afet yönetim merkezinin kurulması.
  • Afet riski taşıyan derelerin ıslahı ve 350 kilometre uzunluğundaki derelerin yenilenmesi.
  • İspark'ta yüzde 20 indirim yapılması.
  • Raylı sistem uzunluğunun beş yılda iki katına çıkarılması ve kara yolu ulaşımının rahatlatılması.
  • Taksilere merkezî sistem getirilmesi ve Yenikapı, İstinye, Çubuklu, Çengelköy'e arabalı vapur seferlerinin başlatılması.

Sosyal Destek

Murat Kurum, üniversite öğrencilerine yıllık 10 bin lira burs ve okullara ücretsiz beslenme desteği sağlamayı, emeklilere aylık 2 bin 500 lira sosyal destek verilmesini, gençler için ofis alanı tahsis edilmesini, 25 yaş altı gençlere kültür kartı verilmesini ve evlenen gençlere 50 bin lira değerinde beyaz eşya yardımı yapılmasını planlıyor. Belediye tesislerinde ücretsiz kahve ve her ilçeye trafiğe kapalı lezzet sokakları kurulması da vaatler arasında yer alıyor.