İstanbul'un Fatih ilçesi Topkapı Mahallesi'nde dün meydana gelen silahlı saldırıda öğretmen Abdulbaki Durmaz, otomobilinde uğradığı saldırıda hayatını kaybetti. Polis ekipleri, cinayetin 'aşiretler arası kan davası' nedeniyle işlendiğini belirledi. Saldırıya ilişkin kamera görüntüleri de ortaya çıktı.

44 yaşındaki öğretmen Abdulbaki Durmaz, otomobiliyle seyir halindeyken, bir taksiden inen bir kişi aracına arka arkaya ateş açtı. Vücuduna çok sayıda mermi isabet eden Durmaz, ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Olayın ardından saldırgan, geldiği taksiye binerek olay yerinden kaçtı.

Polis ekipleri, saldırının ardından geniş çaplı bir soruşturma başlattı. Olay yerindeki güvenlik kameralarını inceleyen polis, saldırganın taksi şoförü Fesih G.'nin ağabeyi Adem G. olduğunu tespit etti. Saldırganın, kardeşi Fesih G.'nin kullandığı taksi ile kaçtığı ve daha sonra başka bir yerde indirildiği belirlendi. Polis, Fesih G.'yi telefonla arayarak bilgi aldı ancak daha sonraki aramalara cevap alamadı.

Yapılan araştırmalar sonucunda, şüphelilerin babasının 2023 yılında Batman'da Abdulbaki Durmaz'ın mensubu olduğu aşiret tarafından öldürüldüğü ve bu nedenle iki aşiret arasında kan davası bulunduğu ortaya çıktı. Cinayetin, bu kan davası nedeniyle işlendiği değerlendirildi.

Ankara'da Husumetli Olduğu Kişiyi Vuran Zanlıyı Özel Harekat Ekipleri Yakaladı Ankara'da Husumetli Olduğu Kişiyi Vuran Zanlıyı Özel Harekat Ekipleri Yakaladı

Olay anına ait güvenlik kamerası görüntüleri de ortaya çıktı. Görüntülerde, katil zanlısının tabancayla Durmaz'ın aracına ateş açtığı, ardından Durmaz'ın kontrolünü kaybederek başka bir araca çarptığı anlar yer aldı.

Polis ekipleri, Fesih G. ve Adem G.'yi yakalamak için çalışmalarını sürdürüyor. İki kardeşin yakalanması için tüm birimlerin seferber edildiği bildirildi.