Kayseri'de bir Suriyeli kız çocuğunun akrabası tarafından taciz edilmesi sonrası, Suriye'nin El Bab kentinde bir grup gösterici Türk bayrağına ve Türk tırlarına saldırdı. Bu olaylar Türkiye'de büyük öfke uyandırırken, Hatay, Gaziantep ve Kilis'te vatandaşlar sokaklara dökülerek eylemler yaptı. Benzer bir gerilim İstanbul Sultangazi'de de yaşanmak üzereydi.

İstanbul Sultanbeyli'de toplanan kalabalık bir grup, Suriyelilere ait iş yerleri ve evlere zarar vermek istedi. Ancak bu sırada bir polis memuru duruma müdahale etti.

CHP Genel Başkanı Özel: Biz kimseyle koalisyon kurmayacağız ama Türkiye ittifakını büyüteceğiz CHP Genel Başkanı Özel: Biz kimseyle koalisyon kurmayacağız ama Türkiye ittifakını büyüteceğiz

Polis Memurundan "Provokasyona Gelmeyin" Uyarısı

Kalabalığın önüne geçerek, "Milliyetçiliğin ağası da, paşası da benim. Provokasyona gelmeyin" diyen polis memuru, gençleri geri püskürttü. Kalabalık grup dağıldı ve yaşanan gerilim anları cep telefonu kamerasına yansıdı.

Türk Bayrağına Çirkin Saldırı

Dün akşam saatlerinde Suriye'nin El Bab bölgesinde bir grup, Türk tırlarına taşlı sopalı saldırı düzenlemiş, bazı tırları silahla tarayıp ateşe vermişti. Birçok noktada Türk bayrakları indirilip parçalanırken, Türkiye'deki vatandaşlar bu görüntülere tepki olarak sokaklara çıktı. Hatay, Gaziantep ve Kilis'te vatandaşlar Türk bayraklarıyla konvoylar yaparak tepkilerini gösterdiler.