MEB'den üniversite tercih sürecine rehberlik: Ebeveynlere özel kılavuz yayımlandı MEB'den üniversite tercih sürecine rehberlik: Ebeveynlere özel kılavuz yayımlandı

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in görüşmesinin ardından ortaya çıkan "siyasette yumuşama" tartışmalarına dair açıklamalarda bulundu.

Sözcü yazarı İsmail Saymaz'ın sorularını cevaplayan Dervişoğlu, "Siyasette bahar havası" iddialarına karşılık, "Millet dört mevsim kara kış yaşarken, kimseye baharı yaşatmayız. Öncelikle kara kışı sona erdirmeliyiz. Gençlerin geleceklerini vize kuyruklarında aramaktan vazgeçmeleri gerekiyor. Emekli, dul, yetimlerin insanca yaşama koşullarına kavuşması şart. Hastane kapılarında randevu sırasında ölümler yaşanmamalı. Türkiye'de ne gibi iyileştirmeler oldu? Emeklinin tenceresi kaynamıyorsa, siyasetçi olarak bahar vaat etmek ne anlama gelir?" şeklinde konuştu.

Dervişoğlu, Erdoğan ile Özel'in görüşmesi hakkında ise, "Ben olsaydım, bu konuları şimdiden görüşmezdim. Kara kışa sebep olanlar kahramanlık kazanmamalı, parti liderleri buna izin vermemeli. Ancak liderlerin Cumhurbaşkanı tarafından davet edilerek durum değerlendirmesi yapmalarına karşı değilim. Ancak şimdiye kadar getirdikleri şeyi yumuşatmaya çalışıyorlarsa, bunun arkasında gizli bir ajanda olabilir" dedi.

Dervişoğlu ayrıca, yeni anayasa tartışmalarını da değerlendirdi. "Anayasa değişikliği tartışmalarının amacı nedir?" sorusuna cevaben, "Eğer Türkiye'deki sorunların üzerini örtmek için anayasa tartışması başlatılıyorsa ve 'Ekmek bulamıyorsanız anayasayı yiyin' deniliyorsa, bu oyuna gelmeyiz.

Anayasa, askeri vesayet izlerinden arındırılmıştır, ancak vesayet gölgesinden kurtulamamıştır. Anayasa değişikliği, bu düzenin değiştirilmesi ve parlamenter demokratik sisteme geçişe dayanmalıdır. Ancak tek adam rejimini güçlendirecek değişikliklere karşıyız. AK Parti'nin teklifi hakkında bilgimiz yok" ifadelerini kullandı.