Güncel

İYİ Parti yerel seçim için yol haritasını çizdi!

Başkanlık divanını geçtiğimiz gün toplayan İYİ Parti'nin yerel seçimi, toplantının gündemine aldığı öğrenildi. 2024 yılının Mart ayında gerçekleştirilmesi beklenen yerel seçimlerde parti kurmaylarının Meral Akşener’in “müstakil siyaset anlayışına destek verdiği” öğrenildi.

Abone Ol

Meral Akşener başkanlığında toplanan İYİ Parti Başkanlık Divanı'nın ana gündem maddesini yerel seçimler oluşturdu. 

İYİ Parti liderinin partililere, “partisince bu kez tekil siyaset yapmak istediğini ilettiği” ifade edildi. CHP ile 2019 yerel seçimlerinde yapılan ittifakın amacının “ülkeyi tek adam rejimine” bırakmak olduğunu söyleyen Akşener’in, 2024'ün Mart ayında gerçekleşmesi beklenen yerel seçimlerinde ise önceliğinin “kendi partisinin adaylarıyla yerel seçime girmek olduğunu ifade ettiği” iddia edildi.

Cumhuriyet'te yer alan habere göre kurmayların Meral Akşener'e seçimlerin ardından parti tabanında bir küskünlük yaşandığını, bunun giderilmesi için de önceliğin artık İYİ Parti olması gerektiğini söylediği öğrenildi.

İYİ PARTİ'NİN HEDEFİ BÜYÜKŞEHİRLER

2019’da gerçekleşen yerel seçimlerden farklı olarak İYİ Parti 2024'te “büyükşehir belediyelerini” hedefliyor. Bu sebeple İYİ Parti’nin CHP ile yerel seçimler öncesi yapacağı ittifakın ‘tümüyle CHP’nin tutumuna bağlı olduğunun’” altı çiziliyor. İYİ Parti, CHP ile ittifak yapılması halinde başta Ankara, Adana, Mersin, Manisa, Konya, Balıkesir, Antalya gibi iller olmak üzere bu kez “CHP’nin fedakârlık yapması gerektiği” üzerinde duruyor.

 Ancak partide, “CHP’nin İYİ Parti’yi, kendisinin ardında saklanan bir parti gibi görmesi ve göstermesi durumunda” 2024’te Akşener’in, “CHP ile ittifaka yanaşmayacağı”vurgulanıyor. Akşener’in, bu kez yerel seçimlerde “CHP’ye karşı elini güçlü tutmayı amaçladığı” nın da altı özellikle çiziliyor.