Güncel

İYİ Parti'li vekil seçimin faturasını Meral Akşener'e kesti: Masadan kalkması oyları düşürdü

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin yenilgisinin İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in masadan kalkmasından kaynaklandığını söyleyen İYİ Parti eski Genel Başkan Başdanışmanı Aytun Çıray, yenilginin faturasını Akşener'e kesti.

Abone Ol

3 Mart 2023 tarihinde yaptığı açıklamalarla 6'lı masayı topa tutan İYİ Parti lideri, Millet İttifakı'nın aday belirleme sürecine getirdiği eleştirilerle siyaset gündeminin hala tam ortasında yerini koruyor.

Kamera karşısına geçerek altılı masanın Cumhurbaşkanı adayı dayattığını söylemiş ve masadan ayrılmıştı. Akşener masadan kalkarken, "Ne kumar masasında ne de noter masasında olmayacağız. Şahsi hırslar Türkiye'ye tercih edildi" diye konuşmuş, dikkatleri üzerine çekmişti.

İYİ Parti eski Genel Başkan Başdanışmanı Aytun Çıray, İYİ Parti lideri Meral Akşener’in Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi masadan kalkışının ve geri dönüşünün seçimleri kaybetmeye yol açtığını söyledi.

Cumhuriyet'in sorularını cevaplayan Çıray, İYİ Parti liderinin masadan kalkmasının Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun aleyhine atılmış bir adım olduğunu, normal şartlarda Kılıçdaroğlu'nun seçimi kazanabileceğini iddia etti:

"MAK Araştırma’nın sahibi Mehmet Ali Kulat, ‘İYİ Parti yüzde 13 alsaydı Kemal Bey kesinlikle seçilirdi’ diyor. Oyların o denli düşmesinin temel nedeni, Sayın Akşener’in ‘Benim başıma tabanca dayasalar masadan kaldıramazlar’ dedikten sonra masadan kalkması. Bu derin bir hayal kırıklığı yarattı, toplumun beklentilerini yok etti. İYİ Parti’nin oyları büyük oranda önce Muharrem İnce'ye daha sonra da Sinan Oğan’a gitti."

"Kemal Bey 2.5 puan daha alsaydı kazanacaktı. Bazı bürokratlar masalarını toplamaya başlamışlardı. Kaybettiklerini görüyorlardı. Ama o hadise moral bozukluğu yarattı ve bu öfkeye dönüştü. Eğer son kriz yaşanmasaydı, matematik Kemal Bey’in kazanabileceğini gösteriyordu"