Güncel

İYİ Parti'li vekilden olay sözler: Kemal Bey'e içim elvermeyerek oy attım

Geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada yerel seçimlerde Eskişehir'de AKP ve MHP'nin desteklenebileceğini savunan İyi Parti milletvekili Nebi Hatipoğlu, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na, "içi elvermeyerek oy verdiğini" söyledi.

Abone Ol

TV100’de Gürkan Hacır'ın sunduğu programa bağlanan İYİ Parti'li Hatipoğlu, Mart 2024'te yapılması planlanan yerel seçimlerde partisinin CHP ile ittifak yapmasına şahsi olarak karşı olduğunu söyledi.

Konuşmasının devamında bu düşüncenin yalnızca kendi görüşü olmadığının altını çizen Nebi Hatioğlu, parti milletvekillerinin de aynı görüşü savunduğunu belirtti.

''KEMAL BEY'YE İÇİM ELVERMEYE VERMEYE OY VERDİM''

Sunucunun "Kemal Bey için oy istediniz mi, Kemal Bey'e oy verdiniz mi" sorusu üzerine ise Hatipoğlu, çok konuşulacak şu ifadelerle yanıt verdi:

"Kemal Bey, Eskişehir'e geldiğinde havalimanında karşıladım. Benim seçimlerle ilgili başka bir programım olduğu için oraya katıldım. Kendisiyle ayaküstü de konuştuk. Mitinge katılamadım. İyi Parti'nin içindeki eğilimleri şöyle: Milletvekillerinin düşüncesi CHP ile yola devam etmemek. Bütün il ve ilçelerde kendi adaylarımızda seçime girmek şeklinde bir eğilim var. Bu ekseriyet böyle. Bir oy Kemal'a bir oy Meral'e dedik. İçim elvermeye vermeye Kılıçdaroğlu'na oy verdim."