Güncel

İzmir ve Marmara Bölgesi'nde, Japon deprem uzmanından deprem uyarısı

Japon Deprem Uzmanı Yoshinori Moriwaki, son dönemde İzmir ve Marmara Bölgesi'ndeki deprem riskine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Moriwaki, özellikle İzmir Karşıyaka ve Marmara Bölgesi'ndeki bazı ilçelerde yaşayan vatandaşları deprem riskine karşı dikkatli olmaya çağırdı.

Abone Ol

Moriwaki, İzmir'de meydana gelen son depremin denizdeki bir fay hattında gerçekleştiğini, ancak İzmir'deki başka bir fay hattının henüz kırılmadığını ve bu durumun yeni bir deprem riski oluşturduğunu belirtti. Uzman, özellikle Karşıyaka bölgesinde zeminin kötü olduğunu ve burada yaşayanların daha dikkatli olmaları gerektiğini vurguladı.

Marmara Bölgesi'nde Potansiyel Riskler

Moriwaki, Marmara Bölgesi'nde İnegöl, Bursa, Bandırma ve Balıkesir gibi uzun süredir kırılmayan fay hatlarının bulunduğuna dikkat çekti. Gölcük'ten başlayan ve İstanbul paralelinde deniz içinde bulunan bir fay hattının da kırılma riski taşıdığını ifade etti. Bu durumun Marmara Bölgesi için yeni depremlere yol açabileceğini belirtti.

Karşıyaka'da Kentsel Dönüşümle Tedbir

Karşıyakalı vatandaşlar, deprem endişesi nedeniyle kentsel dönüşüm ve bina güçlendirme gibi önlemler alıyor. Sahil bandındaki binalarda yaşayanlar, riskli yapılar nedeniyle farklı ilçelere taşınmayı tercih ediyor. Emekli çift Ayşen ve Nihat Kırbay, deprem endişesiyle Sasalı Mahallesi'ne taşındıklarını, emekli öğretmen Şahbu Metinkan ise kentsel dönüşüm nedeniyle geçici olarak başka bir eve taşındığını belirtti.

Bölge Sakinlerinde Artan Endişe ve Tedbirler

İzmir ve Marmara Bölgesi'ndeki deprem riski, vatandaşları çeşitli önlemler almaya itiyor. Ayşen ve Nihat Kırbay, deprem riski nedeniyle endişeli olduklarını ifade ederken, Kirazlıyayla Mahallesi'nde oturan Şahbu Metinkan da kiraya çıktığı evin deprem riski taşıdığı için endişeli olduğunu dile getirdi.