İzmir'de yağmur yağarken elektrik akımına kapılarak hayatını kaybeden İnanç Öktemay ve Özge Ceren Deniz'in davasında, ihmaller zinciri ortaya çıktı. Soruşturma kapsamında sanıklar hakkında istenen cezalar belli oldu.

İhmaller zinciri iki can aldı

İzmir'de sağanak yağış sırasında yürürken elektrik akımına kapılan İnanç Öktemay (44) ve Özge Ceren Deniz'in (23) ölümüne sebep olan olayda, elektrik kablosunun korumasız bir şekilde açıkta bırakıldığı ve bu durumun daha önce defalarca yetkililere bildirildiği tespit edildi. Yerel bir gazetenin 5 yıl önce yaşanacak olası tehlikeye karşı uyarıda bulunduğu, ancak bu uyarıların göz ardı edildiği ortaya çıktı. Bu ihmaller, iki genç insanın hayatına mal oldu.

Soruşturma tamamlandı, istenen cezalar belli oldu

Tarlada 6 lira, markette 31 lira! Fırsatçılar kazanıyor, olan üretici ve tüketiciye oluyor! Tarlada 6 lira, markette 31 lira! Fırsatçılar kazanıyor, olan üretici ve tüketiciye oluyor!

Olayla ilgili yürütülen soruşturma sonucunda, Gediz Elektrik Genel Müdürü Uğur Yüksel, İZSU Genel Müdürü Gürkan Erdoğan, İZSU Genel Müdür Yardımcısı Serdar Sadi, Adana Belediyesi Genel Sekreteri ve İZSU eski Genel Müdürü Ali Hıdır Köseoğlu, Gediz Elektrik Dağıtım A.Ş. Metropol Bölge Müdürü Ali Arcan, Gediz Elektrik Dağıtım Sistem İşletme ve Bakım Müdürü Ekrem Yıldırım, Yapım İşleri Sorumlusu Uzmanı Alper Doğan'ın da aralarında bulunduğu 13'ü tutuklu 42 kişi hakkında 15 yıla kadar hapis cezası talebiyle iddianame hazırlanarak mahkemeye sunuldu.