Güncel

İzmir’de Felaket! Yollar Çöktü, Araçlar ve Tekneler Denize Sürüklendi

İzmir Menderes'te etkili olan sağanak yağış, yolların çökmesine, araçların ve teknelerin denize sürüklenmesine, bazı ev ve otoparkların su altında kalmasına neden oldu

Abone Ol

İzmir'de Menderes bölgesi, gece saatlerinde başlayan ve sabaha kadar devam eden sağanak yağışın etkisiyle ciddi hasar gördü.

Menderes Çukuraltı Mahallesi'nde evleri su basarken, Özdere Mahallesi'nde belediyeye ait kapalı otoparkta su baskınları meydana geldi ve bir istinat duvarı yıkıldı. Bu durum, park halindeki bazı araçlarda hasara yol açtı. Sel suları, Özdere Oğan Timinci İlkokulu'nun bahçesindeki molozların birikmesine neden oldu ve okulda eğitime bir gün ara verildi.

Ahmetbeyli Mahallesi'nde, derenin taşmasıyla Maydonoz Koyu'ndaki yol çöktü. Park halindeki bir otomobil ve koyda demirli bazı tekneler denize sürüklendi. Otomobilin sahibi Şadan Özdirik, geçmiş yıllarda da benzer olayların yaşandığını belirterek, belediye ekiplerinin müdahale edemediğini, çünkü yolun çöktüğünü ve araçların çıkarılamadığını ifade etti.

Mahallede uzun süredir yaşayan emekli doktor Cevdet Yılmaz, dere yatağındaki yapılaşmanın sorunlara neden olduğunu savundu. Yılmaz, şiddetli yağışların sonunda doğanın bu tür olaylarla intikam aldığını söyledi.

Denize sürüklenen araçlar ve tekneler için Sahil Güvenlik Komutanlığı ve itfaiye ekipleri çalışmalar başlattı. Gümüldür Mahallesi'ndeki bir kamp alanında mahsur kalan vatandaşlar ise AFAD ekiplerinin suyu tahliye etmesiyle kurtarıldı.