Güncel

Jandarma Genel Komutanlığı'na 9 Bin 690 sözleşmeli uzman erbaş alımı yapılacak

Jandarma Genel Komutanlığı, 2025 yılı için toplam 9 bin 690 sözleşmeli uzman erbaş alımı yapacağını duyurdu. Resmi Gazete’de yayımlanan ilana göre, çeşitli branşlarda görevlendirilecek personel alımı için başvurular 7-21 Ekim tarihleri arasında alınacak.

Abone Ol

Jandarma Genel Komutanlığı'nda personel alımı başlıyor

Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, 9 bin 690 sözleşmeli uzman erbaş alımı gerçekleştirilecek. Başvurular, 7-21 Ekim tarihleri arasında internet üzerinden kabul edilecek. Başvuru yapmak isteyen adaylar, belirtilen tarihler arasında online platformlar üzerinden başvuru işlemlerini gerçekleştirebilecek.

Çeşitli branşlarda görev alacaklar

Resmi Gazete'de yer alan ilana göre, Jandarma Genel Komutanlığı'nda istihdam edilmek üzere, 9 bin 75 jandarma, 5 bot serdümeni, 500 sıhhiyeci, 100 muhabereci ve 10 havacılık alt branşları olmak üzere toplamda 9 bin 690 uzman erbaş alınacak.

Başvuru şartları ve detaylar yayınlandı

Başvuru şartları, temin edilecek branşlar ve diğer detaylar, "2025 Yılı Jandarma Genel Komutanlığı Sözleşmeli Uzman Erbaş Temini" kılavuzunda yer alıyor. Başvuru yapacak adaylar, bu kılavuzu https://vatandas.jandarma.gov.tr, www.jsga.edu.tr ve https://kamuilan.sbb.gov.tr adreslerinden temin edebilecekler. Kılavuzda, başvuruların başlama ve bitiş saatleri, adaylarda aranacak genel ve özel nitelikler gibi önemli bilgiler bulunuyor.

Başvurular internet üzerinden yapılacak

Adayların başvuruları sadece internet üzerinden alınacak. İlgilenen adaylar, belirtilen tarihlerde başvuru kılavuzunu inceleyerek, başvuru işlemlerini online olarak gerçekleştirebilecekler. Başvuruların detayları ve tüm başvuru süreçlerine ilişkin bilgilere, ilgili internet adreslerinden ulaşılabilecek.