Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho, Şampiyonlar Ligi 3. eleme turunda Lille'e elenmelerinin ardından önemli açıklamalarda bulundu. Fenerbahçe, ilk maçta 2-1 yenildiği Lille karşısında, rövanşta 1-1 berabere kalarak turnuvaya veda etti. Sarı-lacivertli takımın Avrupa macerası UEFA Avrupa Ligi'nde devam edecek.

Emekliler için promosyon ödemeleri arttı: Hangi banka ne kadar ödüyor? Emekliler için promosyon ödemeleri arttı: Hangi banka ne kadar ödüyor?

Mourinho, maç sonrasında yaptığı değerlendirmede, "Takım olarak her şeyi yaptık. Burada büyük fırsatlar kaçırdık. Bugün sadece bir takım kazanmayı hak etti, diğeri ise kazandı. Fransa'da büyük fırsatlar kaçırdık. Bizim için ekonomik olarak bir darbe oldu ama Şampiyonlar Ligi'ni asla kazanamazdık. Bir iki takımı eleyebilirdik ama finale kadar gidemezdik. Avrupa Ligi'nde ise mükemmel işler yapabiliriz. Şimdi Süper Lig'e konsantre olacağız. UEFA Avrupa Ligi'ne de burada olduğu gibi tutkuyla oynayacağız." dedi.

Deneyimli teknik direktör, eksikliklerin takımı nasıl etkilediğini de vurguladı: "Fred ve Ferdi çok önemli oyuncular. Birinin yokluğu belki ama ikisinin birden yokluğu büyük fark yaratıyor." Mourinho, takımın yaşadığı talihsizliklere rağmen UEFA Avrupa Ligi'nde büyük başarılar elde edebileceklerine inandığını belirtti.

"Ben sonuçta bir profesyonelim. Buraya yardım etmeye geldim. Dürüst olmak gerekirse Şampiyonlar Ligi'nde yer almayı tercih ederdim. Asla finale kalamazdık ama Avrupa Ligi'nde 'eğerler' bizden yana olursa muhteşem işler yapabiliriz. Eğer diye başladığım cümlenin devamını merak ediyorsanız Roma-Sevilla UEFA Avrupa Ligi final maçını izleyin." diyerek geçmiş deneyimlerine atıfta bulundu.

Maçta yaşanan talihsiz anlara da değinen Mourinho, "İstatistikler bazen maçı yansıtmaz. Bugün 2 topumuz direkten döndü, 3 tane rakip kalecinin muazzam kurtarışı oldu. Biz maçı kazanmak için yeterli pozisyonu ürettik. Rakip takım orta sahada kalabalık olup topu tuttular." sözleriyle karşılaşmanın zorluğunu ifade etti.

Son olarak transfer konusuna değinen Mourinho, "Transfer penceresi açık ama ben transfer talep etmiyorum. Biz sakat olan oyuncularımızın hemen iyileşmesi için mücadele edeceğiz." diyerek mevcut kadroya olan güvenini dile getirdi.