Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, bugün Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında Beştepe’de yoğun bir gündemle toplanıyor. Toplantının ana gündem maddesi terörle mücadele olacak.

Gündemde TUSAŞ Saldırısı ve Operasyonlar

Cumhurbaşkanı Erdoğan, iki hafta sonra kabineyi toplarken, gündemin ilk sıralarında terör örgütü PKK’nın TUSAŞ'ın Kahramankazan’daki tesislerine yönelik saldırısı yer alacak. Saldırı sonrası yapılan operasyonlar ve güvenlik önlemleri detaylarıyla değerlendirilecek.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, saldırıya dair en güncel bilgileri sunacak ve emniyet güçlerinin elde ettiği ayrıntıları paylaşacak. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ise saldırıyla ilgili yürütülen soruşturmanın seyrini aktaracak. Ayrıca Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Irak’ın kuzeyindeki PKK unsurlarına karşı başlatılan operasyonlara dair bilgi verip, yeni harekat planlarını masaya getirecek.

İsrail'in Bölgedeki Saldırıları Gündemde

45 ilde dev operasyon... 216 kişi gözaltına alındı 45 ilde dev operasyon... 216 kişi gözaltına alındı

Toplantıda, İsrail'in Gazze ve Lübnan’daki saldırganlık stratejisi de ele alınacak. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, bölgedeki gelişmeleri değerlendirecek ve TUSAŞ saldırısı bağlamında Suriye'nin kuzeyindeki durumu da kabine üyelerine sunacak. Aynı zamanda, İsrail’in İran ve Suriye’ye yönelik saldırıları da gündeme alınacak.

Ekonomi ve ABD Seçimleri de Masada

Maliye ve Hazine Bakanı Mehmet Şimşek’in, ABD temasları ve ekonomi yönetimindeki yeni adımlar hakkında bilgi vermesi bekleniyor. Enflasyon beklentileri ve alınacak ekonomik tedbirler değerlendirilecek. Ayrıca, ABD seçimlerinin Türkiye’ye olası etkileri de toplantıda tartışılacak.

Erdoğan, AK Parti Grubu'na Seslenecek

Çarşamba günü AK Parti Meclis Grubu’nun toplanması bekleniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın burada, terörle mücadele ve çözüm sürecine dair önemli mesajlar vermesi öngörülüyor.