Bugünkü kabine toplantısının ana gündemi, "ekonomideki son gelişmeler" olacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Körfez turunun ardından gerçekleşecek olan ilk kabine toplantısında, Suudi Arabistan, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni kapsayan ziyaretlerde imzalanan anlaşmalar ve yatırımlar masaya yatırılacak. Sadece Birleşik Arap Emirlikleri ile yapılan anlaşmaların boyutunun 50,7 milyar dolar olduğu belirtilmişti. Bu yatırımlara hızlıca başlamak için gerekli adımların ele alınacağı toplantıda, Merkez Bankası'nın geçen hafta aldığı 2,5 baz puan faiz artışı kararının piyasalara etkileri de tartışılacak.

Ayrıca, tahıl koridoru anlaşmasının uzatılmaması konusunda Moskova ile yapılan diplomatik temaslar ve olası sonuçları da toplantının önemli konularından biri olacak.

Kabine toplantısında, hükümetin orta vadeli plan hazırlıkları ve enflasyonla mücadele tedbirleri de ele alınacak. Ayrıca, 2024-2025 yıllarındaki mali ve sosyal hakları belirleyecek olan 7'nci dönem kamu toplu sözleşmesi görüşmeleri hazırlıkları da masaya yatırılacak ve bu sürece ilişkin kapsamlı bir sunum yapılması bekleniyor. Bu durum, milyonlarca memur ve emekliyi yakından ilgilendiriyor.

Zamlı Emekli Maaşları Ne Zaman Yatırılacak? Emeklinin Maaş Takvimi Belli Oldu Zamlı Emekli Maaşları Ne Zaman Yatırılacak? Emeklinin Maaş Takvimi Belli Oldu

Son olarak, İsveç ve Danimarka'da Kur'an-ı Kerim'e yapılan saldırılar ve bu saldırılara yönelik alınacak ek diplomatik adımlar da kabine toplantısında değerlendirilecek. İsveç'in NATO üyelik sürecinin tamamlanabilmesi için Meclis'ten geçmesi gerektiği ve yaşananların bu üyelik sürecine etkisi de masada tartışılacak.