Güncel

Kadrolu Öğretmenlerin Ek Ders Ücretlerine Zam Beklentisi! Yeni Gelişmeler Ne Söylüyor?

Öğretmenlerin ek ders ücretlerine yapılan zamın ardından kadrolu öğretmenlerin ek ders ücretlerine ilişkin beklentiler devam ediyor. Peki, Ocak 2024'e kadar kadrolu öğretmenlerin ek ders ücretlerine yeni bir zam gelir mi? İşte detaylar...

Abone Ol

Öğretmenlerin ek ders ücretlerine yapılan zamın ardından kadrolu öğretmenlerin ek ders ücretlerine ilişkin beklentiler devam ediyor. Peki, Ocak 2024'e kadar kadrolu öğretmenlerin ek ders ücretlerine yeni bir zam gelir mi?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, ücretli öğretmenlerin durumunda iyileştirmeler yapılacağını belirtmişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da 2023-2024 eğitim-öğretim açılışında ücretli ve usta öğretici öğretmenlerin ek ders ücretlerine yüzde 25'lik bir zam yapıldığını açıklamıştı. Ancak kadrolu öğretmenler arasında ek ders ücretlerine yapılan bu zammın eşitlik ilkesine aykırı olduğu ve kendilerine de zam yapılması gerektiği yönünde talepler bulunuyor.

Şu an için ek ders ücretlerine yeni bir zam yapılmasıyla ilgili resmi bir açıklama bulunmuyor. Öğretmenlerin ek ders ücretlerine yapılacak bir zamın, memur zammıyla birlikte 2024 Ocak ayında değerlendirilebileceği belirtiliyor. Maliye Bakanlığı'nın ekonomik politikaları nedeniyle bütçe sıkıntısı yaşandığı ve bu tür iyileştirmelerin geleceği tarihin belirsiz olduğu ifade ediliyor.