Esad'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın görüşme talebine yanıt: Her türlü girişime olumlu bakıyoruz Esad'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın görüşme talebine yanıt: Her türlü girişime olumlu bakıyoruz

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde işçilere yönelik önemli bir adım attı. Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel ile Hizmet-İş Sendikası Kahramanmaraş Şube Başkanı Mehmet Akif Dağ, ek protokole imza atarak belediye ve Kahramanmaraş Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü'nde (KASKİ) çalışan işçilerin maaşlarına yüzde 27 ek zam yapıldığını duyurdular.

Görgel, imza töreninin ardından yaptığı açıklamada, belediye ve KASKİ'de çalışan şirket işçilerinin en düşük maaşının 28 bin lira, kadrolu çalışan işçilerin ise en düşük maaşının 35 bin lira olduğunu belirtti. İşçilerin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü kutlayan Görgel, yeni Kahramanmaraş'ın imarında her bireye önemli görevler düştüğünü vurguladı.

Ek protokolle yüzde 27'lik bir zam yapıldığını ve personellerinin her zaman yanlarında olduklarını belirten Görgel, çalışma arkadaşlarının alın terinin karşılığının kendileri için önemli olduğunu ifade etti. Görgel, belediye ve KASKİ'de çalışan mesai arkadaşlarının yaşam standartlarını daha da yukarı taşıyacaklarını ve bayram ikramiyelerini artıracaklarını sözlerine ekledi.

Hizmet-İş Sendikası Kahramanmaraş Şube Başkanı Mehmet Akif Dağ ise Belediye Başkanı Fırat Görgel'e katkılarından dolayı teşekkür etti. Bu adımın işçilerin yaşam standardını iyileştirmek adına önemli bir adım olduğunu belirten Dağ, belediyenin ve sendikanın iş birliğiyle işçilerin haklarının korunması ve iyileştirilmesi için çalışmaların devam edeceğini ifade etti.