Cumhurbaşkanı Erdoğan: Şehit Düşenlerin Fedakarlıklarını Önemsiz Göstermeye Kimsenin Gücü Yetmez Cumhurbaşkanı Erdoğan: Şehit Düşenlerin Fedakarlıklarını Önemsiz Göstermeye Kimsenin Gücü Yetmez

Bütün kamu kurumları, harcamaları en aza indirmek için "A'dan Z'ye" tüm kalemleri gözden geçirecek. Şimşek, tüm personelin alınan kararlara uyması gerektiğinin altını çizdi ve özellikle taşıt alımlarının üç yıl süreyle durdurulduğunu duyurdu.

Kamu istihdamında yeni düzenlemeler

Bakan Şimşek'in belirttiğine göre, kamu sektöründe istihdam politikalarında önemli değişiklikler yapılacak. Önümüzdeki üç yıl boyunca, sadece emekli olan kadar yeni personel alınacak ve destek personeli sayısı azaltılacak.

Kamuda uzaktan ve esnek çalışma geliyor

Mehmet Şimşek, esnek ve uzaktan çalışma modelleri üzerinde çalışıldığını ve yönetim kurulu ücretlerine üst sınır getirileceğini ifade etti.

Yeniden yapılanma ve tasarruf tedbirleri

Yeniden yapılanma ve tasarruf tedbirleri, kamu harcamalarını daha verimli yönetmek ve bütçe disiplinini sağlamak amacıyla uygulanacak. Mehmet Şimşek, alınan bu kararların kamu maliyesinde sürdürülebilirliği artırarak ekonomik istikrarı desteklemesi gerektiğini belirtti.