Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, pazartesi günü açıklanacak kamu tasarruf ve tedbir paketiyle kamuda 100 milyar liralık bir tasarruf hedeflendiğini duyurdu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kabine toplantısı sonrası açıkladığı tasarruf tedbirlerinin kapsamı genişletilerek, kamuda ciddi önlemler alınacak.

Yeni tedbirler kapsamında, kamu kurum ve kuruluşları, ihtiyaç olmadığı sürece bina ve araç kiralamalarından kaçınacak. Mevcut ek bina ve araç kiralamaları ise sadece ihtiyaç doğrultusunda yapılacak. Ayrıca, farklı illerde gerçekleştirilen tanıtım ve eğitim etkinliklerine ara verilmesi planlanıyor; bu tür etkinlikler yılın belirli dönemlerinde gerçekleştirilecek.

Kırtasiye harcamalarında ciddi bir kısıtlama yapılacak ve yazışmaların büyük bir kısmı dijital platformlar üzerinden gerçekleştirilecek. Şu anda yüzde 65'i tamamlanmış olan yatırımların devam etmesine izin verilirken, yeni yatırımların başlatılmaması kararlaştırıldı.

Kamu kurumlarına ait konuk evleri ve sosyal tesislerde özel kontenjanlar kısıtlanacak. Bununla birlikte, toplum ve kamu yararına yönelik sosyal sorumluluk projelerinin hayata geçirilmesi planlanıyor.

6 Gündür Kayıp Olan Öğretmenden Kötü Haber! Polis Soruşturma Başlattı 6 Gündür Kayıp Olan Öğretmenden Kötü Haber! Polis Soruşturma Başlattı

Tasarruf tedbirleri kapsamında, bakanların kendi makamlarında da tasarruf yapmaya başlamaları öngörülüyor. Bu kapsamda, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Bakan Yardımcıları’nın ve kendi koruma araç ve polis sayısını azaltarak ilk adımı attı.