Güncel

Karaborsa bilet iddiası diğer kulüplere de sıçradı! Fatih Altaylı'dan yeni iddialar...

Gazeteci Fatih Altaylı, son dönemde gündeme oturan karaborsa bilet yolsuzluğu iddialarıyla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'in savcılık ifadesini de açıklayan Altaylı, karaborsa yapısının tüm kulüplerde bulunduğunu öne sürdü. Altaylı, Özbek'in kamuoyunu yanıltıcı açıklamalar yaptığını iddia etti.

Abone Ol

Galatasaray Spor Kulübü üyesi olan Fatih Altaylı, YouTube kanalında yaptığı açıklamalarda, son haftalarda spor gündemini sarsan karaborsa bilet yolsuzluğu iddialarıyla ilgili konuştu. Altaylı, "Benzer yapılar, bütün kulüplerde de üç aşağı beş yukarı var." ifadelerini kullandı ve Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'in kamuoyuna doğruyu söylemediğini iddia etti.

Özbek'in savcılık ifadesi eleştirildi

Fatih Altaylı, Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'in savcılığa yaptığı başvurunun detaylarını da açıkladı. Altaylı, Özbek’in savcılıktan karaborsa ve yolsuzlukla ilgili bir araştırma talep etmediğini belirterek, "Özbek, 'Bize iftira atıyorlar, iftiracıları yakalayın' demiş. Yolsuzluk iddialarını araştırın demiyor." şeklinde konuştu.

"Gerçek olmayan şeyleri söylüyor"

Altaylı, Dursun Özbek'in kamuoyuna yönelik açıklamalarının gerçeği yansıtmadığını ileri sürdü. "Ben Dursun Özbek kadar gerçek olmayan şeyleri gerçekmiş gibi söyleyen başka birine tanık olmadım." diyen Altaylı, Özbek'in savcılık ifadesinin de bu doğrultuda olduğunu belirtti. Özbek’in savcılıkta, yolsuzluk iddialarının araştırılması yerine, kulüp yönetimine yönelik asılsız haberlerin peşine düşülmesini istediğini ifade etti.

"İstifa etmeyeceğim"

Galatasaray Spor Kulübü'nden istifa etmeyi düşündüğünü ancak bu kararından vazgeçtiğini belirten Altaylı, "Bunları Galatasaray Kulübü üyesi olarak daha rahat gündeme getirip suç duyurusunda bulunma hakkım var. Bunlar aydınlığa çıksın, kulüp gereğini yapmıyorsa istifa ederim." şeklinde konuştu.

"Bütün kulüplerde benzer yapılar var"

Altaylı, karaborsa bilet yolsuzluğunun sadece Galatasaray ile sınırlı olmadığını belirterek, bu yapının tüm kulüplerde benzer şekillerde bulunduğunu ifade etti. "Karaborsa işine bulaşmamış kulüp yok." diyen Altaylı, bu durumun kulüplerin ve bazı kişilerin maddi çıkarları doğrultusunda kullanıldığını belirtti. "Ben Bankalar Birliği'nin yerinde olsam esas incelemeyi ben başlatırım. Eğer kişilere veya kulüplere açıktan yapılıyorsa, bu Bankalar Birliği'nden para kaçırmak demektir." sözleriyle konunun finansal boyutuna dikkat çekti.