G.D., hem ağrılarına çare aramak hem de çocuk sahibi olabilmek amacıyla Diyarbakır’daki özel bir hastaneye başvurdu. Yapılan tetkikler sonucunda, karnında büyük bir kitle olduğu belirlendi.

Ameliyatla G.D.’nin karnından 10 kilo ağırlığında ve 30 santimetre çapında bir kitle çıkarıldı. Operasyonun başarılı bir şekilde tamamlanmasının ardından G.D. sağlık durumu iyi olduğu için taburcu edilecek.

Ekmek Satışında Önemli Değişiklik! Yeni Standartlar Getirildi Ekmek Satışında Önemli Değişiklik! Yeni Standartlar Getirildi

Operasyonu gerçekleştiren Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Fuat Zaman, “Hastamız aşırı karın şişkinliği, karın büyümesi, aşırı kanama ve çocuk sahibi olamama şikayetleriyle başvurdu. Ultrason sonucunda karnında tamamen yer kaplayan 30 santimetre büyüklüğünde ve 10 kilo ağırlığında bir kitle tespit ettik ve bunu miyom olarak değerlendirdik. Ameliyat önerdik çünkü kitle rahmi ve karnı tamamen kaplıyordu. Ameliyat başarıyla gerçekleştirildi ve hastamız şu anda iyileşme sürecinde. Yaşı ileri olduğu ve çocuk sahibi olma isteği bulunduğu için, 1-2 ay içinde bir rahim filmi çekip çocuk tedavisi yapmayı planlıyoruz. Genel sağlık durumu çok iyi; mobilize olabiliyor, yemesi ve içmesi normal.

Bu tür hastalar genellikle uzun süreli şikayetler yaşar ve belirtiler ağırlaşınca başvururlar. Bu vaka biraz gecikmişti; 24 yıldır evli ve 20 yıldır bu şikayetlerle mücadele ediyordu. Başlangıçta dikkate alınmamış ve önemsenmemişti. Şikayetler artıp son evreye gelince bize ulaştı” şeklinde bilgi verdi.