Diyarbakır'da 15 gün önce kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran ile ilgili gelişmeler yaşanıyor. Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma çerçevesinde, jandarma tutanağında ortaya çıkan 12 dakikalık sürenin sırrı araştırılıyor.

Narin Güran, 21 Ağustos'ta kuran kursundan çıkıp evine döndükten sonra, annesi Yüksel Güran'dan izin alarak "amcama gidiyorum" diyerek evden ayrıldı. Ardından kuzenleri ve arkadaşlarıyla görüştükten sonra bir daha kendisinden haber alınamadı.

Başlatılan soruşturma kapsamında köy muhtarı amca Salim Güran tutuklanarak cezaevine gönderildi. Yapılan kamera incelemeleri, Narin'in 18:47'de 9 yaşındaki arkadaşıyla görüştüğünü ortaya koydu. Ancak kamerada sadece arkadaşının görüntüsü yer aldı, Narin ise görüş açısı dışında kaldı. Arkadaşının ifadesinde bu durumun psikolog ve pedagog eşliğinde belirlendiği bildirildi.

Aile ve akrabalar, Narin'in 15:15 – 19:30 saatleri arasında hiç görülmediğini belirtti. Ayrıca, amca Salim Güran'ın, 18:59'da kendi aracıyla evlerinin bulunduğu bölgeden ayrılarak okulun önünden geçtiği tespit edildi.

O Sigara Grubuna Zam Geldi! En Düşük Fiyat 67 TL Oldu O Sigara Grubuna Zam Geldi! En Düşük Fiyat 67 TL Oldu

Bu bağlamda, Narin'in arkadaşıyla en son görüldüğü saat olan 18:47 ile amcanın köyden ayrıldığı 18:59 arasındaki 12 dakikada neler yaşandığı, Ankara'dan gelen profesyonel özel ekip ve jandarma tarafından araştırılıyor.

Yer Altı Görüntüleme Cihazıyla Mezarlık Arandı

Arama çalışmalarında, bugün Diyarbakır'ın Tavşantepe Mahallesi'nde yer altı görüntüleme cihazları kullanılarak ilk kez detaylı bir inceleme yapıldı. Cumhuriyet savcısının eşlik ettiği aramalarda, Aselsan tarafından üretilen cihazla yapılan yaklaşık 2 saat süren çalışmalarda Narin'e ait herhangi bir emare bulunamadı.