Güncel

Kemal Kılıçdaroğlu: CHP'de Değişim ve Yenilenmeye İhtiyacımız Var

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Habertürk gazetesinden Mehmet Akif Ersoy'un sorularını yanıtladı.

Abone Ol

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Habertürk gazetesinden Mehmet Akif Ersoy'un sorularını yanıtladı. Programda, son dönem İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun "değişim" vurgusuna karşılık olarak "yenilenme" ifadesini kullanan Kılıçdaroğlu, değişmeyen hiçbir şey olmadığını belirterek, mevsimlerden, insanlara, modadan, ders kitaplarına ve bilime kadar her şeyin zaman içinde değiştiğini ifade etti.

CHP'nin kurumsal yapısının felsefesinin çağdaş uygarlığı ve refah devletini hedeflediğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, bu temel felsefenin devam edeceğini ancak programlarında ve kurumsal yapılarında eksiklikler olabileceğini söyledi. Parti tüzüğünde değişiklikler yapabileceklerini ve parti içindeki kuralların hukuka uygun olarak değişebileceğini belirtti. CHP'nin lider partisi olmadığını, kurumsal kimliği olan ve 100 yıllık bir geçmişi bulunan bir parti olduğunu ifade etti.

Zaman içinde parti için yenilenmeye ihtiyaç duyduklarını belirten Kılıçdaroğlu, tüzüğü gözden geçirerek var olan aksaklıkları gidermeyi, üyelerin ve milletvekillerinin şikayetlerini dikkate alarak parti içindeki yenilenmeyi gerçekleştirmeyi planladıklarını söyledi. Mahalle delege seçimleriyle başlayarak yenilenme sürecinin başladığını ve partinin güçlü bir altkültüre sahip olduğunu ifade etti.