Güncel

Kendi işini kurmak isteyen kadınlara yönelik destek! Başvurular başladı, son gün 15 Kasım

Türkiye'nin önde gelen finans kuruluşlarından Garanti BBVA, işlerini kurmak isteyen kadınlara yönelik yeni bir destek programının detaylarını paylaştı.

Abone Ol

Garanti BBVA, geçtiğimiz günlerde önemli bir duyuru yaparak, kendi işini kurmak ve geliştirmek isteyen kadınlara finansal destek sağlayacağını açıkladı. Bankanın bu yeni girişimi, kadın girişimciliğini teşvik etmeyi ve kadınların iş dünyasındaki varlığını artırmayı hedefliyor. Başvuruların 15 Kasım'a kadar devam edeceği bildirildi.

Cumhuriyetin 100. Yılında kadın girişimcilere özel zirve

Garanti BBVA ve Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER) iş birliğiyle düzenlenen Cumhuriyetin 100. Yılı Kadın Girişimci Zirvesi, sektörün önde gelen isimlerini bir araya getirdi. Zirvede, Garanti BBVA Genel Müdürü Recep Baştuğ ve KAGİDER Yönetim Kurulu Başkanı Esra Bezircioğlu gibi isimler, kadın girişimciliğinin önemi üzerine önemli açıklamalarda bulundular.

Toplumsal kalkınmada kadınların rolü

Zirveye konuk konuşmacı olarak katılan Boyner Grup Yönetim Kurulu Üyesi Ümit Boyner, kadın girişimcilerin toplumsal kalkınmada oynadıkları kritik rolü vurguladı. Ayrıca, FutureBright Kurucusu Akan Abdula’nın moderatörlüğünde düzenlenen panelde, alanında uzman isimler yeşil gelecek, akıllı tarım ve yarının teknolojileri üzerine deneyimlerini paylaştılar.

Kadın girişimciliğine sürekli destek

Garanti BBVA Genel Müdürü Recep Baştuğ, banka olarak kadınların ekonomide daha fazla yer almasının öneminin farkında olduklarını ve bu yönde desteklerinin sürekli olacağını belirtti. Baştuğ, kadın girişimcilerin ekonomiye olan katkılarının artırılması gerektiğini ve banka olarak bu alanda 2006 yılından bu yana devam eden Kadın Girişimci Programı ile kadınlara finansman, eğitim ve yeni pazarlara açılma konularında destek verdiklerini ekledi.

Kadın girişimcilerin artış trendi ve hedefler

KAGİDER Yönetim Kurulu Başkanı Esra Bezircioğlu, kadın girişimcilerin oranının artışını memnuniyetle karşıladıklarını, ancak eşitlik hedefine ulaşmak için daha çok çalışılması gerektiğini vurguladı. Bezircioğlu, Türkiye'nin çağdaş uygarlık seviyesine ulaşması için kadınların iş dünyasındaki varlığının şart olduğunu ve Atatürk'ün bu konudaki vizyonunun rehberlik ettiğini belirtti.

15 Kasım'a kadar başvurular devam ediyor

Garanti BBVA, yeni kadın girişimci destek programına başvuruların devam ettiğini ve kadınların iş kurma hayallerini gerçeğe dönüştürmek için 15 Kasım tarihine kadar başvuru yapabileceklerini hatırlattı.