Bakan Göktaş, Aile ve Gençlik Fonunun yalnızca evlilik kredisiyle sınırlı kalmadığını belirterek, gençlerin iş kurma hayallerini gerçekleştirmelerine yönelik de çalışmalar yapıldığını söyledi. Gençler, iş projelerini bu fona sunarak, faizsiz kredi alabilme imkanına sahip olacak. Bu krediden faydalanmak isteyen gençlerin, projelerini bakanlığa sunarak onay almaları gerekecek.

Bakan Şimşek duyurdu: Çok kazanandan çok, az kazanandan az vergi düzenlemesi Meclis'ten geçti Bakan Şimşek duyurdu: Çok kazanandan çok, az kazanandan az vergi düzenlemesi Meclis'ten geçti

Kredinin detayları ve şartlar

Bakan Göktaş, kredi programının detaylarını paylaştı. Genç girişimcilere verilecek olan bu faizsiz kredi, 2 yıl geri ödemesiz ve 48 ay vadeli olacak. Bu imkandan faydalanmak isteyen gençler, projeleri ile başvuru yapabilecekler ve uygun bulunan projelere 150 bin TL kredi desteği sağlanacak.

Başvurular ne zaman başlıyor?

Kredi başvurularının gelecek ay başlayacağını belirten Bakan Göktaş, bu programın gençlerin iş hayatına atılmalarını desteklemek için önemli bir fırsat sunduğunu vurguladı. Ayrıca, Aile ve Gençlik Fonu kapsamında bugüne kadar 11 bin 257 çiftin başvuru yaptığı ve 2386 çiftin evlilik kredisi alarak evlendiği belirtildi.