Güncel

Kendi Mayınlarına Bastılar, İsrail Güçleri Hamas'a Karşı Gerçekleştirdiği Harekâtta Çok Sayıda Askeri Öldü

İsrail güçleri, Gazze'de Hamas'a karşı gerçekleştirdiği kara harekâtında en yüksek askeri kaybı yaşadı. İsrail Savunma Kuvvetleri'ne göre, Gazze'nin merkezinde yedek birliklerin ev temizliği sırasında iki bina patlayarak çöktü, 21 asker hayatını kaybetti. Han Yunus'taki çatışmalarda da 3 İsrail askeri öldü. İsrail Başbakanı Netanyahu, askerlere başsağlığı dileyerek, "Kahramanlarımız adına, hayatlarımız uğruna, mutlak zafere kadar savaşmaktan vazgeçmeyeceğiz" açıklamasını yaptı.

Abone Ol

 Netanyahu, savaşın yönetimi konusunda artan baskı altında. Ancak savaş kabinesi, ölenlerin ailelerine başsağlığı dileyerek Hamas'ı yenilgiye uğratana kadar savaşa devam etme kararlılığını vurguladı. Gazze'deki planlanan yıkım öncesinde IDF, İsrail sınırına yaklaşık 600 metre mesafedeki binalara mayın döşemişti. IDF baş sözcüsü, mayınların patlamasının nedeninin hala araştırıldığını belirtti.

Filistinli yetkililere göre, Gazze'de 25,500'den fazla Filistinli öldü. Uluslararası yardım grupları, bölgenin yüzde 80'inin göç ettiği ve geniş toprak parçalarının enkaza döndüğü bir insani felaket uyarısında bulundu. IDF, Hamas'ı hala etkisiz hale getirmeye çalışıyor, ancak üst düzey Hamas yetkilileri hayatta ve İsrailli rehinelerin serbest bırakılmadığı belirtiliyor.

Savaş hükümetine katılan eski asker ve politikacı Gantz, "Askerler görevlerine başladıklarında devam etmemizi amaçladıklarından hiç şüphem yok ve biz de bunu yapacağız" dedi. Ancak rehinelerin aileleri, savaşı durdurma çağrılarına rağmen Netanyahu'nun savaşı sürdürme kararlılığını eleştirdi. Netanyahu ise Hamas'ın gerçek bir teklifi olmadığını savundu. Diplomatik çabaların durmasıyla birlikte, savaşın hükümet üzerindeki artan baskı nedeniyle devam ettiği belirtildi.