Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eski İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in kendisine dava açacağı yönündeki açıklamalara yanıt verdi. Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin içinde bulunduğu ciddi sorunlara dikkat çekerek, Akşener'in dava açma girişimini önemsiz bulduğunu belirtti.

Erdoğan, AK Parti’ye Katılan Vekil ve Belediye Başkanlarına Rozet Taktı Erdoğan, AK Parti’ye Katılan Vekil ve Belediye Başkanlarına Rozet Taktı

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ile Ankara'daki ofisinde bir araya gelen Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin ekonomi, dış politika ve bürokrasi gibi temel meseleleri üzerine görüştüklerini açıkladı. Görüşme sonrasında basına açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, "Türkiye'nin bu kadar ciddi sorunları varken, Sayın Akşener dava açacakmış. Açsın ne olacak?" ifadelerini kullandı.

"Türkiye'nin Sorunlarını Konuştuk"

Kılıçdaroğlu, Davutoğlu ile yaptığı görüşmede Türkiye'nin mevcut durumunu değerlendirdiklerini belirterek, "Ekonomi, teknoloji, dış politika, bürokrasi ve Türkiye'nin içinde bulunduğu tabloyu konuştuk. Dolayısıyla dertleştik biraz da. Çözümler konusunda da daha önce 6 genel başkanın ortak mutabakat metnini hazırlamıştık, o metin üzerinde de konuştuk," dedi.

Davutoğlu: "Siyasal Görüş Ayrılıklarını Bir Kenara Koymalıyız"

Görüşmenin ardından açıklama yapan Ahmet Davutoğlu ise Türkiye'nin karşı karşıya olduğu risklere dikkat çekerek, siyasal liderler arasında daha fazla diyalog kurulması gerektiğini vurguladı. Davutoğlu, "Bu kritik dönemde, siyasal görüş ayrılıklarını bir kenara koyarak, tecrübe sahibi herkesin bir diğeri ile açık yüreklilikle kaygılarını paylaşması lazım," dedi.

Kılıçdaroğlu, İzmir Büyükşehir Belediye eski Başkanı Tunç Soyer'in CHP Genel Başkanlığı adaylığına ilişkin sorulara da yanıt vermekten kaçınarak, "Onu Tunç Bey'e soracaksınız, bana değil" dedi.