CHP eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya platformu X üzerinden Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'a sert ifadelerle yanıt verdi. Kılıçdaroğlu, "Sana ilk ve son kez cevap veriyorum" diyerek Özcan'ın söylemlerine tepki gösterdi.

"Şu Söylediklerine Bak"

Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şunları söyledi:

  • "Sana ilk ve son kez cevap veriyorum. Söylemediğim bir söz için ve dahi çıkan yalan haberi de tekzip ettiğim halde şu söylediklerine bak. Ne parti ahlakımızda ne de kültürümüzde senin yaptıklarının yeri yoktur. Cumhuriyet Halk Partisinin milletvekilleri yalnızca Anayasaya ve millete bağlıdır.
  • Hakarete varan ifadeler kullandın, sustum. Mustafa Kemal Atatürk'ün makamını temsil eden koltuğu fırlattın, sustum. Ama edepsize had bildirmek, kırk yetim giydirmek gibiymiş derler…"

"Dengeni Yitirmişsin"

Kılıçdaroğlu, Özcan'a yönelik eleştirilerini şu sözlerle sürdürdü:

  • "Serseri mayın gibisin. Dengeni yitirmişsin. Bu söylemlerinle partiyi zora sokuyorsun… Kimse söylemiyor, ben söyleyeyim; aklını başına al… Tanju, ne kadar kin varmış içinde… Kinini daha da diri tut ve kork! 'Tanrı mısın?' Ne demek? Allah'a sığınırım. 'Tarikat lideri misin?' Ne demek? Hayatım tarikatlarla mücadele ederek geçti.
  • Eleştiri bizim partimiz için ekmek ve su gibidir, başımın üstünde yeri vardır. Ama saygısızlığa, edepsizliğe ve arsızlığa ne ben ne de Cumhuriyet Halk Partisi müsaade etmez…
  • Gün olur ecel vuku bulursa cenazeme katılmanı istemiyorum... Yazık sana, sana verdiğim emeklere…"

Tanju Özcan Ne Demişti?

Tanju Özcan, 10 Temmuz'da sosyal medya X hesabından paylaştığı mesajda şu ifadeleri kullanmıştı:

Yıllara Göre Atama Bekleyen Öğretmen Sayısı Yıllara Göre Atama Bekleyen Öğretmen Sayısı
  • "Hatırlatmak için söylüyorum. Geçen yıl bu zamanlar değişim adı altında Ankara’ya yürüyordum! Herkes sessizdi neredeyse! Yürüyüş sonunda koltuk attığım kişi Kurultayda da, şimdi yaptıklarıyla da koltuk sevdasını gösteriyor! 50 sadık vekili varmış! Sen Tanrı mısın, tarikat lideri mi? Ne demek sadık vekil?"