Çinli elektrikli otomobil devi BYD'nin Başkan Yardımcısı Stella Li, Türkiye'ye yapacakları 1 milyar dolarlık yatırım hakkında açıklamalarda bulundu. Manisa'da kurulacak tesiste 8 ila 12 modelin üretileceğini belirten Li, fabrikanın 12 ay gibi kısa bir sürede tamamlanmasının hedeflendiğini söyledi.

Li, Manisa'daki ziyaretlerinde devlet kurumlarından etkilendiklerini ve burada yerel bir Türk şirketi gibi faaliyet göstereceklerini vurguladı. Bu tesisin, en ileri teknolojilerin kullanılacağı ve büyük üretim yerlerinden biri olarak inşa edileceğini ifade etti. Li, Türkiye'nin geleceğin teknolojisi ve inovasyon merkezi olma yolunda önemli adımlar atacağını belirtti.

Türkiye'nin Üretim Gücü ve Ar-Ge Yeteneği

Türkiye'nin üretim konusundaki gücüne ve kaliteli iş gücüne değinen Stella Li, "Türkiye, AB ülkeleri içinde en büyük üçüncü otomobil üreticisi. Ülkede çok sayıda yüksek eğitimli Ar-Ge yeteneği bulunuyor. Türkiye, üretim merkezi kurma konusunda en üst noktada. Avrupa'yı ve çevredeki bölgeyi kapsayacak şekilde çok sayıda otomobil ihraç etme şansımız olacak." dedi.

Emlak vergisi muafiyetinde detaylar belli oldu! İşte yeni düzenlemede detaylar... Emlak vergisi muafiyetinde detaylar belli oldu! İşte yeni düzenlemede detaylar...

Fabrika İnşaatı 12 Aydan Kısa Sürede Tamamlanabilir

Fabrikanın inşaatına yaz aylarında başlanacağını belirten Li, Çin'deki gibi 12 aydan daha kısa sürede fabrikanın tamamlanmasını umduklarını ifade etti. Yaklaşık 8 ila 12 farklı modelin üretileceğini belirten Li, yatırımın hem istihdama hem de turizme katkı sağlayacağını vurguladı.

Bu gelişme, Türkiye'nin otomotiv sektöründeki yerini daha da güçlendirecek ve bölgesel ihracat kapasitesini artıracak.