Kılavuzda neler yer alıyor?

Kılavuz, tercih süreciyle ilgili detaylı bilgilere yer veriyor. Üniversiteler ve bölümlerle ilgili güvenilir adresler, burs olanakları, yatay ve dikey geçiş imkanları gibi birçok konu başlığı kılavuzda bulunuyor. Ayrıca, tercih yapılırken dikkat edilmesi gereken hususlar ve sıkça sorulan sorular da kılavuzda yer alıyor.

Ebeveynlere yönelik öneriler

Kılavuzda, velilerin çocuklarına yaklaşımı konusunda önemli tavsiyeler yer aldı. Destekleyici ve yol gösterici bir tutum sergilemek vurgulandı. Her çocuğun benzersiz olduğunu hatırlatarak, çocukların yeni bir yaşam alanı oluşturacağı bu süreçte, ebeveynlerin motive edici ve destekleyici olmaları gerektiği belirtildi. Velilerin, çocuklarının gözden kaçırabileceği detaylar konusunda dikkatli davranarak anlamlı bir destek sunmaları önerildi.

Kılavuza nasıl ulaşılır?

Kılavuz, "orgm.meb.gov.tr" adresinden erişilebiliyor.

Tercih danışmanlığı hizmeti de verilecek

Emlak vergisi muafiyetinde detaylar belli oldu! İşte yeni düzenlemede detaylar... Emlak vergisi muafiyetinde detaylar belli oldu! İşte yeni düzenlemede detaylar...

MEB, üniversiteye yerleştirme sürecinde adaylara yardımcı olmak amacıyla "tercih danışmanlığı" hizmetini de devreye sokuyor. Rehber öğretmenler ve psikolojik danışmanlar, eğitim kurumları ve rehberlik ve araştırma merkezlerinde görev yapacak. Bu danışmanlık hizmetiyle adayların kendilerine uygun tercihler yapmaları, fırsatları değerlendirmeleri ve sağlıklı bireyler olarak toplumda yer almaları hedefleniyor.

Tercih danışmanlığı birimleri oluşturuluyor

Bu süreçte adayların doğru kararlar almasına yardımcı olmak için tercih danışmanlığı birimleri kurulacak. Söz konusu birimler, adayların çok yönlü gelişimini destekleyerek, toplumda sağlıklı bir şekilde yer almalarına yardımcı olacak.

Ebeveynler için rehber niteliğinde

Milli Eğitim Bakanlığı'nın hazırladığı bu kılavuz, ebeveynlerin çocuklarına rehberlik etmesine olanak tanırken, çocukların da bilinçli ve doğru tercihler yapmalarına yardımcı olacak.