Kira artış oranları 12 aylık ortalamaya göre belirlendi

Türkiye İstatistik Kurumu'nun Ağustos ayı enflasyon oranlarını duyurmasıyla birlikte, konut ve işyeri kiralarına uygulanacak artış oranları netleşti. Bu kapsamda, kira artış oranları 12 aylık TÜFE ortalamasına göre belirlendi ve tavan zam oranı yüzde 64,91 olarak açıklandı.

Opel'den Eylül ayına özel kampanya: Düşük faizli kredi ve cazip fiyat seçenekleri Opel'den Eylül ayına özel kampanya: Düşük faizli kredi ve cazip fiyat seçenekleri

Tavan zam oranı yüzde 64,91 olarak netleşti

Ağustos ayı enflasyon verileri üzerinden yapılan hesaplamalar sonucunda, konut ve işyerleri için uygulanacak tavan kira artışı yüzde 64,91 olarak belirlendi. Geçmiş yıllarda kira artış oranları, TÜFE verilerine dayalı olarak hesaplanırken, son iki yıldır hükümetin uygulamaya koyduğu düzenleme ile bu oran yüzde 25 ile sınırlandırılmıştı.

Temmuz ayı itibarıyla yüzde 25 sınırı kaldırıldı

Temmuz ayı itibarıyla yüzde 25'lik sınırın kaldırılmasıyla birlikte, Temmuz ayından itibaren sözleşmelerini yenileyecek kiracılar, kira artışlarını TÜFE oranlarına göre yapacak. Bu değişiklikle birlikte, kiracılar ve ev sahipleri, TÜİK'in açıkladığı güncel verilere göre yeni kira zam oranlarını uygulayacak.