Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, Türkiye'nin birçok bölgesinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Özellikle İstanbul, Ankara, Hatay, Afyonkarahisar, Sakarya, Muğla, Ordu, Giresun, Rize, Trabzon gibi illerde yerel olarak kuvvetli yağışların etkili olacağı tahmin ediliyor.

Motorine zam yolda Motorine zam yolda

Bölgelere göre hava durumu özetleri:

  • Marmara Bölgesi: Parçalı ve çok bulutlu hava beklenirken, bölgenin doğusunda yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar görülecek. Sakarya çevrelerinde yağışların yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

  • Ege Bölgesi: Parçalı ve az bulutlu hava hakim olacak. Ancak, iç kesimlerde, özellikle Afyonkarahisar ve Muğla'nın iç kesimlerinde yerel kuvvetli sağanak yağışlar bekleniyor.

  • Akdeniz Bölgesi: Parçalı ve çok bulutlu bir hava beklenirken, Batı ve Doğu Akdeniz'in iç kesimlerinde sağanak yağışlar görülecek. Hatay çevrelerinde de yerel kuvvetli yağışlar bekleniyor.

  • İç Anadolu Bölgesi: Parçalı ve çok bulutlu hava hakim olacak. Ankara'nın kuzey ve doğusu, Konya, Niğde, Kırıkkale, Çankırı, Yozgat gibi illerde öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Çankırı çevrelerinde yağışların kuvvetli olması bekleniyor.

  • Karadeniz Bölgesi: Parçalı ve çok bulutlu hava etkili olacak. Batı ve Orta Karadeniz'de yerel sağanak yağışlar beklenirken, Doğu Karadeniz'in kıyı kesimlerinde yağışların kuvvetli olması tahmin ediliyor.

  • Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri: Doğu Anadolu'da parçalı ve az bulutlu bir hava bekleniyor. Güneydoğu Anadolu'da ise az bulutlu ve açık bir hava hakim olacak.