Rusya Açıkladı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın BRICS Zirvesi'ne Katılımı Onaylandı Rusya Açıkladı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın BRICS Zirvesi'ne Katılımı Onaylandı

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) tarafından yürütülen bir operasyon sonucunda, İsrail İstihbarat Servisi MOSSAD'ın Türkiye'deki para ağını yöneten Kosova vatandaşı Liridon Rexhepi tutuklandı. MİT'in çalışmaları, Rexhepi'nin Türkiye'deki saha elemanlarına Western Union aracılığıyla para transferleri yaptığını ve bu paraların Suriye sahasında kullanıldığını ortaya çıkardı.

Rexhepi'nin, MOSSAD'ın talimatları doğrultusunda, Türkiye'deki saha elemanlarına para aktardığı, drone çekimleri yaptığı ve Filistinli siyasiler aleyhine psikolojik harekat yürüttüğü belirlendi. Rexhepi, 25 Ağustos 2024'te Türkiye'ye giriş yaptıktan sonra MİT ve İstanbul Emniyeti TEM Şube Müdürlüğü tarafından adım adım izlenerek faaliyetleri kayıt altına alındı. 30 Ağustos'ta gözaltına alınan Rexhepi, ifadesinde para transferlerini kabul etti ve mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

MİT'in yürüttüğü operasyonlar, MOSSAD'ın Türkiye'deki para ağını büyük ölçüde deşifre etti. Bu para ağının, Kosova başta olmak üzere Doğu Avrupa ülkelerinden sağlandığı ve Türkiye'deki saha elemanlarının Suriye'deki kaynaklarına kripto para ile ödeme yaptığı tespit edildi.