Kiracıların çilesi bitmiyor: Tahliye taahhütnamesinde 'boş tarih' hilesi Kiracıların çilesi bitmiyor: Tahliye taahhütnamesinde 'boş tarih' hilesi

Kırmızı bültenle aranan suç örgütü lideri Barış Boyun'un İtalya'da yakalandığı bildirildi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Boyun'un yakalandığını sosyal medya hesabından duyurdu. İtalyan Polisinden yapılan açıklamaya göre, Milano Mahkemesi Ön Soruşturma Hakimliğinin kararı doğrultusunda İtalya, Türkiye ve Interpol işbirliğinde yapılan operasyonda 19 kişi gözaltına alındı.

Gözaltına alınanlar arasında terör amaçlı suç örgütü kurmak, cinayet amaçlı silahlı çete kurmak, yaralama, yasa dışı silah ve patlayıcı bulundurmak, silah kaçakçılığı, uyuşturucu kaçakçılığı, cinayet ve yasa dışı göçe yardımcı olmak gibi suçlarla ilgili operasyonlar düzenlendiği belirtildi.

İtalyan basınında yer alan haberlere göre, operasyon kapsamında gözaltına alınanlar arasında Barış Boyun'un da bulunduğu ifade edildi. Boyun'un, başkent Roma'ya 90 kilometre mesafedeki Viterbo'da gözaltına alındığı aktarıldı.

Barış Boyun'un Türkiye'de en çok arananlar listesinin başında yer aldığı ve daha önce Türk makamlarının iade talebinde bulunduğu ancak İtalyan yargısının buna olumsuz yanıt verdiği bilgisi de haberlerde yer aldı.