Muğla'da FETÖ üyeliğinden ihraç edilen 5 eski hakim ile 2 eski emniyet personeli, Kıskaç-28 operasyonuyla yurt dışına kaçmaya çalışırken yakalandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonu sosyal medya platformu X üzerinden duyurdu. Operasyon kapsamında 13 kişi tutuklandı.

Ehliyeti Olanlara Uyarı! 12 Bin TL Cezası Var Ehliyeti Olanlara Uyarı! 12 Bin TL Cezası Var

Muğla İstihbarat Şube Müdürlüğü, İstihbarat Başkanlığı koordinesinde, kamu görevlerinden ihraç edilen ve haklarında kovuşturma dosyaları istinaf aşamasında olan şüphelilerin, Muğla'nın Marmaris ilçesi açıklarında "W.B." isimli bir tekneyle yasa dışı yollardan yurt dışına çıkmaya çalıştıkları bilgisini aldı. Sahil Güvenlik Güney Ege Grup Komutanlığı ile koordineli yapılan operasyon sonucunda tekne, Marmaris Kadırga Koyu açıklarında durduruldu.

Teknede yapılan aramada, FETÖ'nün kripto haberleşme programı Bylock kullanıcısı olduğu tespit edilen ve "Silahlı Terör Örgütüne Üye Olmak" suçundan ihraç edilen O.S., S.A., B.Ö., E.Z. ve B.Z. isimli eski hakimler ile Ü.B. ve K.B. isimli eski emniyet personelleri yakalandı. Ayrıca M.A., M.Y.E., M.G. ve S.N.B. isimli sivil şahıslar ile tekne mürettebatı olan M.Ü., D.Ç.O., E.T. ve J.T.B. de gözaltına alındı.

9 şüpheli, "Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma" suçlamasıyla, 4 tekne mürettebatı ise "Göçmen Kaçakçılığı" suçlamasıyla tutuklandı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonu gerçekleştiren sahil güvenlik ve polis ekiplerini tebrik ederek, FETÖ'ye yönelik operasyonların kararlılıkla devam edeceğini vurguladı. Yerlikaya, "Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle," mesajını paylaştı.