KKTC'de son günlerde yaşanan gelişmeler, ülkenin siyasi ve askeri çevrelerini sarsmaya devam ediyor. Önceki dönemlerde bakanlık görevlerinde bulunan isimlerin tutuklanması ve son olarak emekli bir Korgeneralin tütün kaçakçılığı suçlamasıyla gözaltına alınması, kamuoyunda büyük yankı uyandırdı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kabine Sonrası Açıklama: Enflasyonun Ateşi Düşüyor Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kabine Sonrası Açıklama: Enflasyonun Ateşi Düşüyor

Sahte diploma ve yolsuzluk soruşturması kapsamında eski bakanlar Kemal Dürüst ile eşi Meray Dürüst'ün tutuklanmasının ardından, elektronik sigara tütünü kaçakçılığı iddiasıyla emekli Korgeneral Ömer Paç da tutuklandı. KKTC'de uzun yıllar hizmet veren ve çeşitli bakanlık görevlerinde bulunan Dürüst çiftinin yanı sıra, Korgeneral Paç'ın tutuklanması ülkede şok etkisi yarattı.

KKTC'DE BİR GELİŞME DAHA
2009-2018 yılları arasında Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı, Turizm, Çevre ve Kültür Bakanlığı, 3 kez de Milli Eğitim, Gençlik ve Spor Bakanlığı görevlerinde bulunan Dürüst'ün tutuklanması kamuoyunda geniş yankı uyandırırken, KKTC'de bir dikkat çeken gelişme daha yaşandı.

EMEKLİ KORGENERAL PAÇ TUTUKLANDI
Kıbrıs Postası'nda yer alan habere göre, eski Barış Kuvvetleri Komutanı emekli Korgeneral Ömer Paç elektronik sigara tütünü kaçakçılığı yaptığı iddiasıyla tutuklandı. Paç, 2016-2017 yılları arasında KKTC'de görev yapmış ve Korgeneral rütbesinden emekliye ayrılmıştı. Paç'ın Lefkoşa Ercan Havalimanından üç valiz dolusu elektronik sigara tütünü çıkardığı ve tütünlere Ankara Esenboğa Havalimanı'nda el konulduğu öğrenildi.

TÜTÜNLERE HAVALİMANINDA EL KONULDU


İhraç izni olmadan KKTC'den tütün çıkarıldığını bildiren polis memuru Gizem Dönmez, savcılığa verdiği ifadede 22 Şubat 2024 günü sabah saat 06.00'da, Ercan Havalimanı VIP yolcu gidiş bölümünden üç valiz ile 478 karton elektronik sigara tütünü çıkarıldığını belirleyerek durumu Ankara'ya bildirdiklerini açıkladı. Tütünlere Ankara Esenboğa Havalimanı'nda el konuldu. Valizlerin sahibi Ömer Paç ise aynı gün KKTC'ye geri döndü ve gözaltına alınarak mahkemece tutuklandı.

Ömer Paç, askeri kariyerine Topçu Teğmen olarak başlayıp Korgeneral rütbesine kadar yükselmiş bir isim olarak biliniyor. KKTC'deki çeşitli görevlerinin ardından 2017 yılında emekli olan Paç'ın, bu son tutuklanması ülkedeki siyasi ve askeri çevrelerde büyük şaşkınlık yaratmış durumda.