Ağustos 2024'te Türkiye genelinde konut satışları, geçen yılın aynı dönemine göre büyük bir artış yaşadı. Zam beklentisi ve durağan fiyatlar, tüketici talebini artırarak 62 ilde satışları yükseltti. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, 2022-2023 Ağustos döneminde 49 şehirde gerileyen satışlar, bu yıl 62 ilde artış gösterdi. Satışların düştüğü il sayısı ise sadece 19 olarak kaydedildi.

Konut satışlarının en fazla arttığı şehirler arasında Ardahan %138, Adana %58,6, Gümüşhane %44,8, Bartın %41,4 ve Muş %40,7 ile öne çıkıyor. Diğer taraftan, satışlarda en büyük düşüş Kilis'te %35,3 oranında gerçekleşti.

Erdoğan, Adalet ve Sağlık bakanlarını kabul etti Erdoğan, Adalet ve Sağlık bakanlarını kabul etti

Konut kredileri son 4 haftada 5,4 milyar TL artış gösterdi. Temmuz ayında %9 olan ipotekli satışların oranı, ağustos ayında %10,1'e yükseldi. Tüketicilerin krediye daha fazla yönelmesi, sektördeki hareketliliği artırdı.

Büyük şehirlerde konut satışlarının çoğu peşin ödeme ile gerçekleşirken, İstanbul, Ankara, İzmir ve Antalya gibi şehirlerde ikinci el konut satışları ağırlık kazandı. Uzmanlar, konut kredi faiz oranlarındaki olası bir düşüşle birlikte talebin daha da artabileceğini ve konut sektörünün 2025'te iyileşme sürecine girebileceğini öngörüyor.