Muğla’da, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan rotasyon kararı, eğitim camiasında büyük yankı uyandırdı. 15 Ekim 2024’te açıklanan kararla, 5 İlçe Milli Eğitim Müdürünün görev yeri değiştirildi. Ancak, iddialara göre müdürlerin itirazları ve çeşitli baskılar sonucunda karar askıya alındı.

 Muğla’nın 13 ilçesinden 5’ini etkileyen bu rotasyon kararına göre Ortaca, Dalaman, Milas, Bodrum ve Datça İlçe Milli Eğitim Müdürlerinin görev yerleri değiştirildi. Ortaca İlçe Milli Eğitim Müdürü Dalaman’a, Dalaman İlçe Milli Eğitim Müdürü ise Ortaca’ya atandı. Benzer şekilde Milas, Bodrum ve Datça müdürlerinin de farklı ilçelere gönderilmesi planlandı. Kararın, 16 Ekim’de uygulamaya konulması bekleniyordu.

Bakan Tekin: Yunanistan ve CHP'nin dediğini mi yapayım? Bakan Tekin: Yunanistan ve CHP'nin dediğini mi yapayım?

 Ancak, görev yeri değiştirilen müdürlerin itirazları ve bazı siyasi baskılar nedeniyle rotasyon kararının kısa süreliğine durdurulduğu iddia ediliyor. Müdürlerin, rotasyon kararına karşı çıkmaları ve yetkililerin bu konuda baskı yapması üzerine, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün kararı askıya almak zorunda kaldığı öne sürüldü.